изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:05 EEST
ИСКАТ ПО-ТЕЖКА ПРИСЪДА ЗА МЪЖ ОТ ДОБРИЧ, БЛУДСТВАЛ С 10-ГОДИШНА    
Ред и сигурност Прокуратурата настоява за увеличаване на присъдата на 57-годишния Сашо Паскалев от Добрич, който е осъден на 6 години затвор за блудство с 10-годишно момиченце. Делото вчера бе на въззивен контрол пред Варненския апелативен съд, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна. Окръжният съд в Добрич е признал Сашо Паскалев за виновен за това, че през периода 15-16 юни миналата година в Добрич, при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив е извършил блудствени действия без съвкупление по отношение на малолетно момиче, ненавършило 15 години.

57-годишният мъж се запознал с бащата на момиченцето, който черпил децата си в сладкарница. Там се разговорили и Паскалев му предложил работа в чужбина. На следващия ден той видял детето пред блока и го поканил в дома си, за да види едно кученце. Детето видяло няколко камери в жилището на мъжа, но не и кученце. Подсъдимият започнал да извършва блудствени действия спрямо момиченцето, което се уплашило и поискало да си тръгне. Паскалев заплашил детето да не казва нищо на родителите си. На следващия ден той отново поканил момиченцето, като го уверил, че кученцето е вече в дома му. Детето приело поканата и действията на подсъдимия се повторили, включително и заплахите. Този път детето разказало на родителите си. Органите на реда открили в дома му 8 камери. На една от тях били записани и блудствените действия, извършени спрямо малолетното момиченце.
Пресслужбата на съда уточнява, че пред първата съдебна инстанция делото е преминало при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт. През ноември миналата година Добричкият окръжен съд е определил на Паскалев наказание 9 години „лишаване от свобода”, което след редукцията е било намалено на 6 години затвор, при първоначален строг режим. За  причинените неимуществени вреди на 10-годишното момиченце, представлявано от неговите родители, съдът е присъдил 15 000 лева обезщетение.
Прокуратурата намира присъдата за несправедлива и настоя апелативната инстанция да определи наказание на Паскалев, което след редукцията да достигне 10 години лишаване от свобода. Обвинението се позова на съдебното минало на подсъдимия, който има три осъждания. По две от тях е настъпила реабилитация, но спрямо Сашо Паскалев има и незавършено наказателно производство, водено за трафик на хора, принуждавани към проституиране и за пране на пари, спечелени от сводничество. За тези четири престъпления ДОС му е наложил наказание от 10 години „лишаване от свобода” и „глоба”. Като отежняващо  вината обстоятелство прокуратурата сочи квалифициращия признак продължавано престъпление, както и престъпни действия, извършени спрямо малолетно лице.
    Подсъдимият моли въззивния съд да се съобрази с влошеното му здраве и да намали размера на наказанието.
    Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30 дневен срок. НДТ
 


Сходни връзки

ИСКАТ ПО-ТЕЖКА ПРИСЪДА ЗА МЪЖ ОТ ДОБРИЧ, БЛУДСТВАЛ С 10-ГОДИШНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди