изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:27 EET
Ужас! Вирус атакува Фейсбук, краде профили и праща порно    
Новини Опасен интернет вирус във Фейсбук заразява профилите на потребителите без тяхното знание. В следствие на хакерската атака заразеният профил започва да изпраща снимки и клипове с нецензурно съдържание на лични съобщения. Опасният вирус циркулира само във Фейсбук, съобщава БНТ.Започва да се разпространява, след като получите съобщение от вече заразен ваш приятел. Най-често съобщението е вашата профилна снимка.

Това провокира любопитството ви и в мига, в който го отворите, профилът ви е заразен. Следва публикуване от ваше име, но без ваше одобрение, на порно клипове във Фейсбук групи, в които членувате, както и изпращане на вируса към вашите приятели, за да заразите и тях.

Как да се предпазим от опасния вирус, който атакува не само личните, но и професионалните ви контакти? Туньо Зафер е главен мениджър в българска IT компания, която предоставя съхранение на файлове във виртуалното пространство и гарантира за сигурността на клиентите си. Компютърните специалисти дори публикуваха обява в мрежата, като обещаха 100 хиляди долара на всеки един хакер, който успее да разбие кодовете им за защита. Според Туньо вирусът се корени в приложението, което е разработено от хакери и дава пълен достъп до профила във Фейсбук.

„Най-слабата точка всъщност е самият потребител. Ако той не даде достъп на приложение до неговия профил до възможността да достъпва до тяхната информация, до профили или съобщения, няма как да се случи това", каза Зафер.

Софтуерните специалисти съветват да внимаваме на какви приложения даваме разрешение да имат достъп до Фейсбук профила ни. В случай че се окажете заразени, трябва първо да смените паролата си за достъп. След това от настройките трябва да премахнете всички съмнителни приложения. Не на последно място, трябва да се свържете и с администраторите във Фейсбук, които да сканират профила ви и да премахнат опасния вирус.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ужас! Вирус атакува Фейсбук, краде профили и праща порно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди