изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:52 EEST
МБАЛ НАДХВЪРЛИ БЮДЖЕТА СИ СЪС 100 000 ЛЕВА ЗА ФЕВРУАРИ, СПРЯ ПЛАНОВАТА ПОМОЩ    
НовиниЗаявление за увеличаване на бюджетните средства по договора между Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич и Районната здравно-осигурителна каса е подал изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Трифон Йорданов.


Пред НДТ той обясни, че според договора тази година бюджетът е намален и това води до финансови затруднения на болницата. Този месец ще надхвърлим бюджета със 100 000 лева, посочи д-р Йорданов. "Стремим се да спазваме финансовата дисциплина и изкисванията на Министерството на здравеопазването, но няма как да откажем спешна и медицинска помощ", посочи той. И допълни, че министърът на здравеопазването д-р Петър Москов е казал, че няма да бъде финансирана никаква надбюджетна дейност.
За решаване на проблема, поне донякъде, д-р Трифон Йорданов е издал заповед преди три дни за спиране на плановата медицинска помощ в болницата. Той увери категорично, че спешна и неотложна помощ няма да бъдат отказвани, въпреки че те ще са за сметка на МБАЛ, т. е. няма да бъдат заплатени от здравната каса. "Пациентите, които се изписват от понеделник, са за сметка на болницата. Налага се МБАЛ близо една трета от месеца да приеме финансовото бреме", каза д-р Йорданов.
Д-р Трифон Йорданов е уведомил Министерството на здравеопазването за сериозния проблем, с който болницата трудно би могла да се справи. "Информирах и Районната здравно-осигурителна каса, но нейните възможности за корекции са минимални", каза изпълнителният директор. Утре той ще участва в среща с министъра на здравеопазването д-р Петър Москов в Областната администрация във Варна. Предварително обявената тема е обсъждане на Националната здравна карта. При възможност ще поставя и финансовия проблем на болницата в Добрич, каза д-р Йорданов. НДТ
 


Сходни връзки

МБАЛ НАДХВЪРЛИ БЮДЖЕТА СИ СЪС 100 000 ЛЕВА ЗА ФЕВРУАРИ, СПРЯ ПЛАНОВАТА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди