изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-07-04 @ 17:46 EEST
БДЖ ОБЕЩАВА РЕЗЕРВЕН ЛОКОМОТИВ ЗА ВЛАКА ДО СОФИЯ    
НовиниПо повод възникнали аварии в периода 1 декември 2015 г. - 20 януари 2016 г., с локомотив 07123.3, в направлението Повеляново - Добрич, областният управител Детелина Николова, постави въпроса на вниманието на ръководството на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, припомнят от пресцентъра на областна администрация. Оттам предоставят и отговора на изпълнителния директор на холдинга Владимир Владимиров, който е изпратил писмо до областния управител на Добрич. Ето какво пише в писмото:

„БДЖ - Пътнически превози" ЕООД разполага с шест дизелови локомотива серия 07, годни за експлоатация, пет от които са съоръжени с преобразувател за отопление на влаковете (ПОВ).
Локомотивите от тази серия са доставени в България в годините от 1972 г. до 1980 г. във връзка с необходимостта от електрическо захранване за работа на климатичните инсталации на вагонния състав при обслужването на неелектрифицирани участъци от жп мрежата. В периода 2001 г. - 2003 г. на пет локомотива серия 07 са монтирани агрегати, предназначени да подават електрическо напрежение към спалните вагони на влаковете.
Към настоящия момент в редовна експлоатация с изправен преобразувател за отопление на влаковете (ПОВ) са четири броя локомотиви.
С тези локомотиви се обслужват неелектрифицираните направления: Повеляново - Добрич; Самуил - Силистра;
Пловдив - Капъкуле; Русе - Гюргево.
Поради тежките метеорологични условия в участъка Повеляново - Добрич, след попадане в пряспа на локомотив 07123.3, обслужващ направлението и в следствие на настъпилата повреда в спирачната система, локомотивът е изваден от експлоатация за извършване на необходимия извънпланов ремонт в локомотивно депо Варна. Влакът е останал необслужен в участъка, поради липса на резервен локомотив, с който да бъде заменен авариралия, което е наложило транспортирането на пътниците за времето до отстраняване на повредата.
Предприети са мерки за бързото извършване на ремонта по необходимост и локомотивът е пуснат в експлоатация.
До края на 2016 г. се очаква да бъде пусната електрификацията в участъка Димитровград - Свиленград, с което ще отпадне необходимостта за обслужване на влаковете с дизелов локомотив и ще може да се осигури резервен в локомотивно депо Варна.
В момента, пред публикуване е обществена поръчка по ЗОП за доставка на резервни части за техническа поддръжка на ПОВ за петте локомотива и за възстановяването на авариралия ПОВ на локомотив 07123.3.
Доставките на резервни части за преобразувател за отопление на влаковете ще повишат надеждността на този вид локомотиви и ще позволят обслужване на участъка Повеляново - Добрич с нужния резерв.". НДТ


 


Сходни връзки

БДЖ ОБЕЩАВА РЕЗЕРВЕН ЛОКОМОТИВ ЗА ВЛАКА ДО СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди