изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:51 EET
С ДВАМА СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ Е НД „РУСОФИЛИ“ В ДОБРИЧ    
ОбществоНационалният съвет на Национално движение „Русофили“ предлага и реализира нова структура. Вече не се назначават областни координатори, а се прави общо областно събрание с делегати от общините и на него се избира областен съвет и председател.

На 20 февруари в Добрич е свикан областен съвет, за да се избере областно ръководство. Досегашният главен координатор проф. Михаил Христов е избран за почетен председател на областната организация. За нейни съпредседатели са избрани Боян Саркизов и д-р Свилен Стоянов.
Членовете на Областния съвет са 18 , като в това число влизат всички общински председатели. Национално движение „Русофили“ има структури във всички общини от област Добрич, съобщи за НДТ Боян Саркизов.
Той посочи, че една от задачите на движението е изучаване на руски език още от детската градина, приемственост в първи клас под формата на СИП, а след 5-и клас – като втори или трети чужд език. В момента в три детски градини в Добрич малчуганите изучават руски език. „Стараем се изцяло да поемем финансирането на лекторите“, каза Саркизов. Той подчерта, че най-добре функционира изучаването на руски език в детските градини в община Тервел, където от местния бюджет изцяло се поема заплащането на преподавателите.
През годината ще бъдат организирани конкурси за рисунка, стихотворение, песен, които са на областно и национално ниво, един от които е „Не се гаси туй, що не гасне“. Те са организирани от Националното движение „Русофили“ и Министерството на образованието и науката.
Друга задача, която предстои пред структурата в областта, е провеждането на фестивала на руската песен, поезия и танц, който ще се реализира за трета поредна година в Добрич на областно ниво. Победителите ще участват във фестивала на регионално ниво в Шумен, а класираните там отиват на национално ниво на 10 септември на язовир Копринка. Досега Община Добрич ни е оказвала пълно съдействие. В разговор с новия кмет Йордан Йорданов също ни е обещана подкрепа, каза Боян Саркизов.
Други предстоящи задачи пред областната организация на НД „Русофили“ е отбелязването на 3 март – с полагане на венци на паметниците и празнична вечеря. Традиционно ще бъде организирано участието на събора на язовир Копринка, където ще бъде организирано посещение на 11 септември.
Друга задача е посрещането на руски изпълнители, които се представят на сцените на град Добрич, извън рамките на Седмицата на руската култура.  НДТ
 


Сходни връзки

С ДВАМА СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ Е НД „РУСОФИЛИ“ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди