изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:15 EEST
ДОЦ. ТАШЕВ: ЗА МИГ НЕ СЪМ СЪЖАЛЯВАЛ, ЧЕ ОСТАНАХ В ДОБРИЧ    
НовиниНа 80-ия си рожден ден доц. Ташо Ташев получи от кмета Йордан Йорданов удостоверение за вписването му в Почетната книга на Добрич.
PN 015-16 22.02.2016 ДОБРИЧ: Удостоверение за вписване на доц. Ташо Ташев навръх 80-ия му рожден ден в Почетната книга на Добрич връчи вчера  кметът на Добрич  Йордан Йорданов.  PN 014-16 22.02.2016 ДОБРИЧ: Удостоверение за вписване на доц. Ташо Ташев навръх 80-ия му рожден ден в Почетната книга на Добрич връчи вчера кметът на Добрич Йордан Йорданов.


Удостоверение за вписване на доц. Ташо Ташев навръх 80-ия му рожден ден в Почетната книга на Добрич връчи вчера  кметът на Добрич  Йордан Йорданов.
Доц. Ташев е удостоен с това признание за неговия изключителен принос за развитието на здравеопазването в град Добрич, неговата обществена ангажираност и по повод 80-годишния му юбилей.  Той получи от кмета и плакет с пожелание за дълголетие и да се грижи все така добре за Добрич, като гражданин, и да помага на местната власт и в бъдеще.
Искаме да отбележим вашето участие в управлението на нашия град и да изкажем нашето уважение, каза кметът. Той съобщи, че един от най-авторитетните председатели на общинския съвет доц. Ташо Стефанов Ташев е вписан в Почетната книга за неговия изключителен принос за развитието на здравеопазването в град Добрич, неговата обществена ангажираност и по повод 80-годишния му юбилей.
Кметът връчи на юбиляра и плакет за спомен с пожелание за дълголетие и да се грижите все така добре за Добрич, като гражданин.
Доц. Ташев сподели, че приема това звание с чувство на благодарност за вниманието и удовлетвореност, че трудът, който положил, е оценен. Той пожела на всички здраве, дълголетие, лично щастие, късмет и хората „да се чувстват до дъното на душата си добруджанци и да дават всичко за града и неговите жители, за развитието на Добрич и областта.
„Особено съм радостен, че в лицето на едно младо ръководство виждам хора, които признават заслугите, които имам към града. Ние, които сме закърмени като добруджанци, въпреки възможностите, които имахме, си останахме в Добрич. Нито за миг не съм съжалявал, че съм останал и съм работил за Добрич“, каза доц. Ташев. Той сподели, че много разчита на младото ръководство на града. И припомни, че, когато с проф. Енчо Калчев са оглавили окръжната болница в Добрич единият е бил на 32, а другият на 33 години. „Тогава тръгна моторът, защото ни се работеше - денонощно, с ентусиазъм и мерак. И съм сигурен, че вие ще направите всичко възможно, за да се развива нашият град“, каза доц. Ташев.
„Искрено съм трогнат и много благодаря за вниманието“, добави той. „80 години са респектиращи, но по-важно е с какво са запълнени. А тук пълнежът е много сериозен, това е един от най-добрите специалисти по вътрешни болести, с обилна обществена дейност. Основател на бързата медицинска помощ. Той е човекът, който сложи начало в нефрологията в Добрич. Като зам.-главен лекар на болницата разви огромна дейност. Но 80 години, изпълнени с изключителни труд, достойнства и принос“, каза проф. Енчо Калчев.
Доц. Ташев сподели, че пише книга с биографии на над 150 лекари, на които целият им живот е минал в Добрич. „Те по 30, 40, 50 години са работили тук, целият им живот е минал тук и са отдали здравето си, знанията си, всичко за развитието на здравеопазването и за здравето на добричлии и добруджанци. Тези хора заслужават да се разкажат техните биографии“, каза доц. Ташев. Той изрази надежда, че Общината ще помогне тази книга тази книга да бъде издадена. Той припомни, че тази година се навършват 150 от създаването на болницата в Добрич, която е четвъртата болница в България, създадена още по време на турското робство. „Много ми се иска тази 150-годишнина да бъде отбелязана подобаващо. Защото нашата болница си беше изградила авторитета на трета в Североизточна България и шестата в България, особено, когато тук беше филиалът на Медицинския университет. Лично аз съм правил 8-9 републикански конференции, половината с международно участие“, каза доц. Ташев. Той сподели огорчение, че от 1998 г.  досега нито едно научно събитие не е организирано от болницата.
На церемонията по връчване на удостоверението присъства семейството му – неговата съпруга, дъщеря му, която е лекар в София, и синът му – лекар в САЩ.  Медицина учи вече четвърто поколение от семейството, сподели доц. Ташев.


 


Сходни връзки

ДОЦ. ТАШЕВ: ЗА МИГ НЕ СЪМ СЪЖАЛЯВАЛ, ЧЕ ОСТАНАХ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди