изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:55 EEST
В СОУ "Д. ТАЛЕВ КАЗАХА НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ    
ОбразованиеЗа поредна година учениците от СОУ „Димитър Талев” се включиха в международната инициатива „Ден на розовата фланелка”. На 24 февруари малки и пораснали талевци показаха своята съпричастност към борбата с тормоза в училище, обличайки се с розови тениски и чрез множество инициативи.
Учениците от начален етап организираха флашмоб в двора на училището, подреждайки се в големи розови сърца. Мотото на малките ученици бе: „Да бъдем приятели”. Розови балони и послания за съпричастност бяха подарени и на родителите на децата.



Учениците от VI и VII клас работиха усърдно през последните дни, за да направят своята изложба с картини и постери, която краси третия и четвъртия етаж на училището. Седмокласниците разработиха и представиха пред своите съученици мултимедийни презентации за историята и целта на инициативата, видовете тормоз и агресия и начините за справяне с тях. Петокласниците  написаха на розови листчета послания, с които заявиха категоричното си несъгласие с различните форми на агресия и тормоз -  физически, психически и кибертормоз, с неприемането на различните, както и послания за приятелството и доброто в живота.
Гимназистите от СОУ „Димитър Талев” направиха информационни постери, за да повишат осведомеността сред учениците за последиците от тормоза и способи за превенция. Представители на Ученическия съвет раздадоха розови тениски, направени от хартия, които учениците закачиха на дрехите си в знак на съпричастност.
Дейностите по инициативата „Ден на розовата фланелка” ще продължат до края на втория учебен срок. Ще се постави фокус върху кибертормоза като един от съвременните видове агресия сред подрастващите. Дейностите ще включат множество беседи, дискусии и практически методи за справяне с агресията в интернет пространството. НДТ


 


Сходни връзки

В СОУ "Д. ТАЛЕВ КАЗАХА НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди