изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:15 EEST
Турски медии: Синът на Ердоган финансира Местан    
По света Синът на турския президент Реджеп Ердоган - Билял, има роля в създаването на новата партия на Лютви Местан ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност). Това съобщава турският вестник “Сьозджу”, позовавайки се на публикации в български медии.

“Правителството на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) успя да разедини политически и турците в България”, пише в. “Сьозджу”. Вестникът напомня, че изключеният от ДПС Лютви Местан се готви да създаде своя партия под името ДОСТ (приятел - на турски език), предава 24 часа. 

“Скандал: един милион долара от Турция”, пише “Газетепорт”, като съобщава за твърденията, че Местан се е срещал с Билял Ердоган и че Ердоган му предоставил един милион долара. Според публикацията обещаната на Местан обща сума била 20 млн. долара, които щели да се покрият от таен фонд на турското президентство.

“Джумхуриет” и “Биргюн” също информират за публикациите в български медии под заглавия “И от кризата с България изникна Билял” и “Името “Билял” се забърка в кризата с България”. Те се позовават на публикации, които освен това пишели за поет ангажимент на изборите в България да бъдат осигурени 50 хиляди гласа от Турция за партия ДОСТ. Твърди се още, че прехвърлянето на обещаните пари щяло да става с посредничеството на посланика на Турция в София Сюлейман Гьокче, пише “Биргюн”.

Инициативният комитет за учредяването на партия ДОСТ ще се събере в събота, стана ясно в четвъртък. В столичния грандхотел “София” ще са повече от нужните по закон 50 души, сред които 5-имата депутати, напуснали ДПС с Местан, както и бившият шеф на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

Поддръжниците на Местан се надяват бързо да съберат нужните 2500 подписа, които са необходими за регистрацията на партията.

През последните седмици от ДПС нееднократно даваха сигнали, че от Анкара са притискали техни депутати, кметове и активисти да минат в редиците на ДОСТ.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Турски медии: Синът на Ердоган финансира Местан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди