изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:26 EEST
ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМАНЕТО НА ЗАЯВКИ ПО СХЕМА „МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ”    
НовиниВ бюрата по труда продължава набирането на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема „Младежка заетост” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Работодателите, желаещи да се включат в схемата могат да подават заявки за разкриване на работни места до 31.03.2016 г. или до изчерпване на финансовия ресурс. Заявките ще се обработват по реда на тяхното постъпване.

Схема „Младежка заетост” дава възможност на работодателите да наемат безработни младежи до 29 години в две основни направления: стажуване по посочена от работодателя професия/специалност или обучение по време на работа с наставник.
На работодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покрити разходите за срок от 6 месеца възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход  за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към която се отнася разкритото стажантско място, както и здравните и социалните осигуровки на младежите.
Ако след изтичането на стажа младежът остане на работа и сключи безсрочен трудов договор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално и здравно осигуряване за срок от още 6 месеца. На работодателите, които осигурят обучение по време на работа по схемата, ще бъдат поети разходите за срок не повече от 6 месеца възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната, разходите за здравни и социални осигуровки на младежите, както и разходите за възнаграждение на определения от работодателя наставник. И в двата случая, ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа/обучението. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМАНЕТО НА ЗАЯВКИ ПО СХЕМА „МЛАДЕЖКА ЗАЕТОСТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди