изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:13 EET
Турски вестник: САЩ готвят разпокъсването на Сирия на три части    
По светаКонсервативният турски вестник „Йени Шафак” пише, че САЩ смятат да разделят Сирия на три или четири части. Това ще стане факт, ако примирието в страната не издържи и военните действия се възобновят.
Syria map Карта на Сирия


Според изданието, разделянето на Сирия е план Б на американците за решаване на проблема. Едната част от страната ще остане под контрола на сегашния президент Башар Асад и ще включва провинциите от столицата Дамаск до границата с Турция, втората ще е кюрдска територия и ще бъде на изток от Алепо, а третата част включва провинция Идлиб и окръг Дери, които ще бъдат управлявани от умерената опозиция.

За територията, която се намира в момента под контрола на „Ислямска държава”- районите около Рака и Палмира - се предвижда да бъде управлявана от международните сили, участващи в борбата срещу терористите.

Подобен план за разделяне на Сирия на три части предложи и международният център Roland Corporation (RC). http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Турски вестник: САЩ готвят разпокъсването на Сирия на три части | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди