изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:59 EEST
В ЯСЛИТЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА ЦЕЛОГОДИШНО    
НовиниНезависимо, че заявленията за постъпване в детска ясла и детска градина в Добрич се подават от 1 април до 31 май, приемът на деца в яслите ще бъде целогодишно. „Майчинството може да бъде приключено по всяко време. Понякога майките не са си подали заявления, защото не са си намерили работа, но в хода на годината те намират някаква възможност за реализация те.е те могат да бъдат приети по всяко време на годината”, обясни зам.-кметът д-р Емилия Баева.

„Опитахме се да посочим на родителите защо точно по този начин се извършват изписванията – защото така предвижда наредбата. Това не е наша приумица”, каза още тя.
Според Наредба №26/18.11.2008 г. за устройството на детските ясли, на 1 септември в годината, в която детето навършва три години, то трябва да бъде изписано от детска ясла.
 „Иска да уверя всички майки в община Добрич, че няма да има дете, което да не бъде прието в детска ясла или детска градина”, каза тя. „Има запитвания защо децата, които предстои да постъпят в първи клас си изписваме през летните месеци. Но, това е по наредба. Но, винаги има възможности, има сборни групи по детските градини. Стига да има деца, ще им намерим място. Ние имаме достатъчно капацитет и на яслите и на градините, за да задоволим потребностите на жителите на общината – децата им да бъдат настанени в едно от тези детски заведения”, увери още д-р Баева.
Продължава обсъждането на преструктурирането на детските ясли. Тази седмица е поведена среща с директорите на ясли, синдикалната организация. В петък ще се проведе нова среща. Предвижда се от 1 април промените да влязат в действие, т.е. предизвестията трябва започнат да се изпълняват от 1 март. НДТ


 


Сходни връзки

В ЯСЛИТЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА ЦЕЛОГОДИШНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди