изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:58 EEST
РЕМОНТИРАТ ДВЕ ЗАЛИ В СОУ "Й. ЙВКОВ" ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниС решение  от 25 февруари на Управителния съвет на проект „Красива България" са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 38 проекто-предложения.


Проектът на Община Тервел е един от одобрените 38 проекта от общини от цялата страна. Той е за основен ремонт на двете актови зали на СОУ ”Йордан Йовков” в Тервел. Залите са голяма - с 270 места, и малка -с 90 места. Тези важни за училищния живот помещения не са ремонтирани основно от времето, когато училището е отворило врати – през 80-е години на миналия век.
    Чрез проекта, финансиран от „Красива България”, общината ще реши няколко проблема. Първо – ще се постигне пожаробезопасност за помещенията - ще се премахнат горимите дъсчени обшивки по стените и ще се монтират нови конструкции от пожароустойчив материал, ще се демонтират всички съществуващи театрални столове и ще се претапицират с нова негорима кожа, като паралелно с това дървените и металните им части се обмажат с пожарозащитни лакове и бои. С огнеустойчив лак ще се защити и резбован декоративен таван на малката актова зала. Втората, не по-маловажна цел, е да се обновят помещенията – за целта старият и деформиран паркет ще се замени с нова подова настилка от ламинат, ще се ремонтират основно гримьорните, ще се измажат и боядисат стени и тавани, ще се поставят нови врати .Общата стойност на строителните работи е 66 000 лв. При изпълнението на дейностите ще се наемат безработни, регистрирани в дирекция "Бюро по труда" в Тервел.
Справка в регистъра на проект „Красива България” сочи, че в кампания 2016 са подадени общо 88 проекта, като са одобрени 38 от тях. НДТ


 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ДВЕ ЗАЛИ В СОУ "Й. ЙВКОВ" ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди