изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:31 EEST
МНОГО ПРОЯВИ ПОДГОТВЯ ДОБРИЧ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК    
ОбществоПоредица от прояви, посветени на националния празник 3 март подготвя Община Добрич. На 2 март от 17,30 часа в музея в градския парк „Св. Георги“ ще бъде открита изложба „И сложиха главите си за Отечеството“, организирана от Регионален исторически музей – Добрич и НД „Традиция“ – РК „46-и пехотен Добрички полк“. Общоградското тържество „Възкресението на един народ“ е с начален час 18,30 часа в огледална зала „Нели Божкова“.

В него ще участват проф. дин Велико Лечев,  поетесата Петранка Божкова, актьорът Янко Лозанов, музикантът Живко Желев, както и Дамска хорова формация „Мистика“ с диригент Росица Дурмушлийска.
Честванията на 3 март започнат с панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет в храм “Св. Георги”. От 10,30 часа на паметника на хан Аспарух и Костница на загиналите руски воини ще започне тържествен ритуал с отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България.
Празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов, музикален ръководител Живко Желев
С участието на учениците от 1.а и 1.б класове на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ е с начален час 12 часа на площад „Свобода”.
От 9 до 17 часа е обявен Ден на отворени врати в Регионален исторически музей  – Добрич, Музея в Градски парк „Св. Георги“ и Военно гробище музей, Дом-паметник „Йордан Йовков“.
Ден на отворени врати ще има от 11 до 16 часа в Художествената галерия, където могат да се видят изложбите „Фрагменти от историята на България“ – живопис и графика от фонда на галерията, и „Личности“ – живопис, графика и скулптура от фонда на галерията. От 11,30 до 12,30 маса ще има мултимедийни прожекции.
От 9 до 16 часа ще се поднасят цветя на паметниците на: Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, ген.-лейтенант Цимерман, Добротица, Алея на опълченците - Военно гробище музей, Фьодор М. Достоевски, Паметна плоча на Хаджи Иван хаджи Вълков. НДТ
 


Сходни връзки

МНОГО ПРОЯВИ ПОДГОТВЯ ДОБРИЧ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди