изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:01 EEST
УМИРАМЕ БАВНО: НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ ОБЩИНСКИ ИМОТИ В ДОБРИЧ    
ИкономикаНа 16 февруари се проведе търг за отдаване под наем на няколко магазина на централния пазар и терени на центъра за базарна търговия или т.нар. битак. Резултатите са, че са постъпили оферти за четири обекта. Магазините са познатите като гъбки. От всички седем магазина само за един са постъпили две оферти и се очаква да бъде сключен договор. Два от обектите са павилиони на централния пазар – единият за обществено хранене, а другият за продажба на яйца.  Към терените на битака няма никакъв интерес.

Тенденция е, че не се проявява интерес към общински обекти, коментира зам.-кметът Елка Димова.
Все още е активен търгът, организиран от дирекция „Общинска собственост“. Той ще се проведе на 9 март и все още се подават документи за участие. На 7 март е планиран оглед на обектите. Отдават се няколко помещения от сграда по ул. „Агликина поляна“ на много атрактивна цена – 20-30 лева начална тръжна цена. Втората сграда е до спирка „Строител“, където общината е съсобственик на втория етаж.  Отдават се под наем няколко кабинета в Стоматологична поликлиника. Другите обекти на търга са два парцела, които са за временни преместваеми обекти по ул. „Христо Ботев“, както и паркинг в квартал „Балик“ – до обръщалото на тролеите, който е с площ 5 декара.
Следващия месец се предвижда да бъде организиран и търг за продажба на общинска собственост, тъй като има постъпили заявления. Има интерес към няколко парцела, както и от правоимащи, които са настанени в общински жилища и искат да ги закупят.
Мога да призова хората, които са видели свободен общински обект или терен, желаят да го закупят, нека да подадат заявления, искане, ние ще ги разгледаме и на следваща сесия на Обкинския съвет ще предложим обектите.
Елка Димова съобщи, че на сайта на общината ще бъде публикувана актуализирана информация за свободните общински обекти.  Всеки, който проявява инвестиционни намерения, ще може да намери на сайта на Общината информация списък на обектите, квадратура и други подробности. НДТ


 


Сходни връзки

УМИРАМЕ БАВНО: НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ ОБЩИНСКИ ИМОТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.60 секунди