изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:27 EEST
Искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево за задържане под стража на насилник бе уважено от съда    
НовиниРайонният съд в Генерал Тошево уважи искането на Районната прокуратура в града да задържи под стража на 41-годишния Ас. Борисов от с. Василево. Срещу мъжа е повдигнато обвинение и е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за изнасилването на 40-годишна жена, извършено със сила и заплашване на 1 февруари 2016 г. – престъпление по член 152, ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.



Жертвата живеела в село Василево, община Генерал Тошево, от няколко месеца, след като напуснала дома си в Исперих, тормозена от сина си. Пристигнала с влак до Добрич и на гарата се запознала с възрастна жена, която я приютила в дома си. През лятото на 2015 г. в къщата на възрастната жена пристигнал нейният роднина Ас. Борисов и поискал да вземе гостенката в неговия дом във Василево, за да помага на жена му в отглеждането на петте им деца.
Борисов изпращал пострадалата да работи на полето, после й намерил работа в сладкарски цех в Балчик, а заработените пари прибирал за себе си. През есента на 2015 г. Ас. Борисов продал жената на свой познат в тервелско село, който я държал заключена и я насилвал. Чрез дъщерята на мъжа тя успяла да се свърже със свои близки в Исперих, които успели да я приберат от къщата на човека, на когото била продадена. Познат на Борисов обаче я видял в центъра на града, качил я в колата си и я върнал отново в дома на Борисов.
На 1 февруари 2016 г. той многократно настоявал жената да излезе да работи на пътя като проститутка. За да я „подготви“ за новата работа, Борисов изнасилил жертвата си. Няколко дни по-късно продал жената на овчар в село Вранино, община Каварна, за 100 лева и една овца. И новият „собственик“ започнал със сексуални насилия, които продължили шест дни. С хитрост пострадалата успяла да избяга от принудителния си арест в дома на овчаря, който я заключвал, пристигнала в  Добрич и подала сигнал в полицията.  Срещу Ас. Борисов се води следствено дело за трафик на хора с цел проституция. Осъждан е шест пъти, като последните три наказания  от една година, година и половина и три месеца лишаване от свобода е изтърпял ефективно в затвора. Освободен е от затвора на  29 януари 2016 г. и два дни по-късно е извършил престъплението, в което го обвинява Районната прокуратура в Генерал Тошево.  

 


Сходни връзки

Искането на Районната прокуратура в Генерал Тошево за задържане под стража на насилник бе уважено от съда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди