изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:17 EEST
СОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” СЕ ВКЛЮЧВА В "SPELLING BEE 2016"    
ОбразованиеУчилищният кръг от шестото национално състезание по правопис на английски език "Spelling Bee" ще се проведе утре он 11 часа в СОУ "Любен Каравелов". От 27 февруари до 2 март над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 23 април в София, където ще се определи "Spelling Bee" шампионът на България.

"Spelling Bee" е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, Велико Търново.
Състезанието се организира от фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища са предложени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване. НДТ


 


Сходни връзки

СОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ” СЕ ВКЛЮЧВА В "SPELLING BEE 2016" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди