изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:37 EEST
ТРАКИЙСКОТО СЪКРОВИЩЕ ЩЕ ПРИВЛИЧА НОРВЕЖКИ ТУРИСТИ ДА ПОСЕТЯТ БЪЛГАРИЯ    
Новини Културното богатство на България трябва то да се промотира повече в Норвегия, за да се увеличи потокът на норвежки туристи у нас. Това каза пред журналисти в Добрич посланикът на Норвегия у нас Н. Пр. Гюру Катарина Викьор. По думите й, нашата държава е много богата на културни богатства, които биха били от голям интерес за норвежците. През 2017 г. се очаква Тракийското съкровище да гостува в Норвегия. Дипломатът очаква, че това ще отвори очите на сънародниците й за българската култура и ще подсили техния интерес.

„Можете да предложите страшно много на туристите  – имате природа, слънце, прекрасни планини, а и цените са много добри“, посочи посланикът. Тя съобщи, че около 60 000 туристи са пребивавали в България миналата година, но много не се регистрират, а просто пътуват. Много туристи идват по нашето черноморско крайбрежие, директно летят до Варна и Бургас. Работи се за това да се открие линия от Осло към София. Тя очаква тази година да има повече туристи заради проблемите в Турция и  Египет.
„Теленор“ е най-големият норвежки инвеститор в България. Най-вероятно, много други компании ще го последват, като инвестират в България, прогнозира Гюру Катарина Викьор. Фокусът е върху енергийна ефективност и зелена индустрия.
Норвегия много би желала да продава повече риба в България, каза посланикът. И допълни, че трябва да се продължи традицията в България да се яде риба в петък. Стокообменът включва предимно хартия, различни машини и други стоки и през последните години той се увеличава. Норвегия желае да увеличи вноса на стоки в България, колкото може повече.
През следващите седем години Европейското икономическо пространства ще осигури финансиране в размер на около 200 млн. евро, в които приносът на Норвегия е 97%.
Изцяло от правителството на България зависи, когато започне да води преговори в кои програми ще се съсредоточи. Това ще стане през есента. За мен е много важно тези програми да бъдат разпространени в цяла България, а не само да бъдат съсредоточени в София, посочи още посланикът. НДТ


 


Сходни връзки

ТРАКИЙСКОТО СЪКРОВИЩЕ ЩЕ ПРИВЛИЧА НОРВЕЖКИ ТУРИСТИ ДА ПОСЕТЯТ БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди