изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:37 EET
Хиляди българи, патриотични емоции, задръствания и инцидент на Шипка    
Новини Хиляди българи се качиха на историческия връх Шипка, за да отдадат почит пред подвига и саможертвата на героите на Шипка и да отбележат 138-та годишнина от Освобождението на България. Още от ранна утрин хиляди хора изкачиха стъпалата към върха с трибагреници в ръце, други загърнали се с националния флаг. За първи път от години насам времето на върха бе слънчево и приятно. За нещастие националният празник бе помрачен от катастрофа в района на върха, огромно задръстване от автомобилите на дошлите родолюбци и възмутени възгласи по адрес на официалните лица.

Бурни освирквания и викове "оставка" посрещнаха официалните лица, изкачили се на връх Шипка да отдадат почит пред героите, загинали за българската свобода. При споменаване от водещия на имената на вицепрезидента Маргарита Попова, която лично присъства на честванията на върха, на министър-председателя Бойко Борисов и на министъра на образованието Меглена Кунева, множеството крещеше "оставка".

Аплодисменти обаче получиха кметът на Казанлък Галина Стоянова и кметът на Габрово Таня Христова. Церемонията на чутовния връх започна с близо час закъснение заради задръстванията, които се получиха от двете страни на прохода Шипка. Над 5 хиляди автомобила задръстиха пътя и от казанлъшка, и от габровска страна. Катастрофа с пострадал младеж допълнително затрудни движението. Инцидентът е станал, след като автобус блъсна лек автомобил и след това помел и младият мъж. Отне време на линейката да си проправи път, но за щастие пострадалият е откаран в Бърза помощ.  

http://pik.bg

 


Сходни връзки

Хиляди българи, патриотични емоции, задръствания и инцидент на Шипка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди