изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:55 EEST
Строители от Силистра се включват в блокадата на пътя за Румъния    
Новини Строителни фирми от Каварна днес отново предвиждат да блокират от 10 до 12 часа край Шабла  международния път за българо-румънската граница, съобщи Илия Чакъров – собственик на фирма „Логос”. Тя е една от трите каварненски фирми, чиито екип протестира, тъй като не са получили дължимите им суми за  ремонт и обновяване на стадиона в Шабла от фирмата-изпълнител – „Теракоминженеринг”.

За протеста има забрана от кмета на Шабла Мариян Жечев, тъй като, според него чрез него се нарушават правата на други граждани, затваря се международен път, който се ползва, както от български, така и от румънски граждани.

Въпреки това, вчера строителите все пак затвориха за 10-15 минути пътя към границата при Дуранкулак, след което се преместиха на стадиона. Намерението им е и днес да затворят пътя. Очакванията са протестиращите от трите каварненски фирми да са около 40, но към тях се присъединяват и работещи от фирми от Силистра, на които същото дружество дължи милиони, съобщи Илия Чакъров.

Общо 300 000 лева имат да получават подизпълнители и доставчици на услуги от Шабла и Каварна.  Дължимата сума на трите каварненски фирми, които излязоха на протест, е около 90 000 лева. По информация на Жечев, фирмите от Шабла са в процес на договаряне със Старозагорската фирма.

Илия Чакъров обясни, че последните  разговори с „Теракоминженеринг” са предвиждали дружеството до вторник вечерта да изпрати до кмета на Шабла споразумение за уреждане на задълженията. Това не се случило, а започнали да отлагат, като обяснили, че това ще се случи след празниците.  Според Чакъров, кметът Жечев взема страната на компанията-длъжник.

Той допълни, че фирмите са приключили работата си на стадиона в Шабла на 29 декември 2015 г., а последните плащания, които са получили, са от септември.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

Строители от Силистра се включват в блокадата на пътя за Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди