изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:08 EEST
Ново за тройното убийство: Дани и малката Петя застреляни с нацистки пистолет!    
Новини Разследването за тройното убийство на семейство Сапунджиеви от Пловдив е прекратено и случаят е приключен. Семейството на разстреляната от съпруга си Йорданка и 5-годишната й дъщеричка Петя е разписало документите миналия вторник, след като близките са били привикани в полицията. Това разказа Илия Божев, брат на разстреляната Йорданка.

Установено е, че Благой е разстрелял първо жена си, а след това дъщеричката си с нацистки пистолет от времето на Хитлер, пише България днес. Той е бил направен през 40-те години, но не е бил регистриран в България. Оръжието било добре поддържано, но ченгетата така и не разбрали как е попаднало в ръцете на ревнивия Благой. "Категорично той ги е убил и двете, казват от полицията. Нямало е чужд човек. Показаха ги и снимките, беше ужасно, аз мразя кръв и направо ми стана лошо. Първо е била убита сестра ми Дани, а детето е било будно. Поне така ми казаха в полицията. Съдели по позата на тялото. След това баща й натиснал Петя и я гръмнал и се самоубил", разказва братът Илия.

Трагедията се случи на 4 януари тази година. Телата на майката, бащата и детето са открити в 11 часа на следващия ден, когато кумът Димитър е извикан на пожар от семейството на убиеца. Той влиза през терасата в спалнята, където върху семейното ложе в локви кръв лежат Даниела, дъщеричката й Петя и Благой. Тримата са по пижами, в кухнята масата все още не е вдигната. Цигарите в пепелниците догорели сами в пепелниците, докато Йорданка и Благой се карали в спалнята.

Ревност е основният мотив за мистериозното убийство. От разпитите на близките на семейството отношенията между Дани и Благой се влошили преди година, когато той имал афера с готвачка, а съпругата му започнала работа като счетоводителка в местна фирма. Там Дани станала обект на ухажване, което извадило Благой от равновесие. Двамата се разделили временно, Дани наела квартира, а Благой ги посещавал често и понякога оставал да спи при тях. В последно време, далеч от семейството на Благой, където живеели преди това, двамата родители закрепили някак отношенията си временно. До 18 декември 2015 година, когато Даниела отива на коледно парти с колегите си.

Разследващите твърдят, че във фаталната вечер Даниела най-вероятно е съобщила на Благой, че категорично иска да се разведат. И дотук коментарите на ченгетата се изчерпват. Те поясняват, че тя не е получавала заплахи от никого и че нямат данни да е имала връзка с друг мъж. Но намекват, че това е възможно. "Казаха, че личните отношения не са обект на разследването. На тях им трябвало да установят дали има намесено външно лице в случая и след като станало ясно, че зет ми е дръпнал спусъка, нямало какво повече да ровят", разкрива възмутено Илия.

Той обаче има друга информация. Приятелки на сестра му Дани твърдят, че тя е била заплашвана от столична адвокатка по телефона и със съобщения. Последната заплаха била изпратена във въпросната нощ на коледното парти. "Тази жена е звъняла на Даниела, но тя не вдигнала. Тогава Дани получила заплашителен есемес да изпрати много поздрави на Благой", твърдят пред полицията близките на Даниела.

"Никога няма да се разбере какво е станало, но тази жена е тормозела сестра ми заради мъж, различен от Благой. Предполагам, че тя му е наговорила нещо срещу сестра ми, и той е изпаднал в ярост и ги е убил с Петя", разкрива своята версия за жестокото убийство Илия. Той осъзнава, че формалното приключване на разследването няма да върне времето назад.

Печка, гардероб и чаши

"Една печка, един гардероб и сервиз чаши. Това ни остана от Дани и Петя. Майка им искаше една рокля на внучка си - една синьо-зелена, с която беше на рождения си ден, но семейството на Благой каза, че не може да я намери. Вероятно са раздали вещите", ядосва се още братът Илия. Той последно видял родителите на убиеца, когато изнасяли вещите от квартирата, където е избито семейството. Там разменили няколко думи и след това се срещнали, за да вземат посудата. "Бяха идвали и на гроба на малката Петя сега, в събота. Аз ходих да си поплача на Задушница. Свещите им още горяха, но с тях няма да ги върнем двечките", споделя Илия.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ново за тройното убийство: Дани и малката Петя застреляни с нацистки пистолет! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди