изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:56 EEST
Къде по света е най-скъп и най-евтин бензинът    
Икономика

Къде по света е най-скъп и най-евтин бензинът



Най-евтиният бензин е в Либия, а най-скъпият в Норвегия. Цените на горивото по света варират между 25 стотинки и 3 лева.

В село Салва, което е на границата между Катар и Саудитска Арабия, литър бензин е 0,20 долара, или 36 ст., става ясно от снимки с цени на горивото в различни градове по света, които Ройтерс публикува.

В Найроби през февруари цената е била 0,85 долара, или 1,53 лв. Една от атрактивните снимки в галерията на Ройтерс е на бензиностанция в Омуртаг. Там в началото на февруари бензинът се е продавал за малко над 1 долар или 1,88 лв./л. Сега средната цена е 1,79 лв.

На Северния околовръстен път в Лондон цената на горивото е 1,46 долара за литър, което прави близо 2,50 лв.

В Джакарта, Индонезия се вижда как мъж препродава бензин в бутилки, купен от държавната “Пертамина”. Горивото се предлага по 0,58 долара за литър, или малко над 1 лв.

Цената на бензина в австрийската столица Виена е малко над 1,02 евро за литър, което прави 2 лева. В Абиджан в Кот д' Ивоар на 1 февруари литър бензин е струвал 1 долар, или 1,80 лева, пише 24 часа.

В Сантяго - столицата на Чили, в началото на февруари бензинът е бил 1,08 долара, което прави 1,94 лв. В южната ни съседка, в Истанбул безоловен бензин се предлага за 1,45 долара (2,61 лв.)

В Банкок на 28 януари литър А 95 е струвал 0,65 долара (1,17 лв.). В Тунис импровизирана бензиностанция предлагала в края на януари бензин по 0,74 долара (1,33 лв.).

От Петролната и газова асоциация заявиха, че каквато и да е цената, не бива да се прави компромис с качеството на горивата. Некачествените можели да повредят двигателя на автомобила. Членовете на сдружението гарантирали за бензина и дизела, предлаган на техните обекти.

http://www.pariteni.bg

БИХТЕ МОГЛИ ДА СПОДЕЛИТЕ КАКВА Е ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА ТАМ, КЪДЕТО СТЕ В МОМЕНТА

 


Сходни връзки

Къде по света е най-скъп и най-евтин бензинът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди