изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-04 @ 18:00 EEST
ЗАПОЗНАХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА С ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ    
ИкономикаЕкипът на Областния информационен център - Добрич представи пред представители на бизнеса двете процедури "Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“, финансирани по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.

Срещата се проведе в Заседателната зала на Община град Добрич, по време, на която представители на бизнеса получиха подробна информация относно целите на двете процедури, общият бюджет, минимален и максимален размер на безвъзмездна финансова помощ за конкретен проект, приложими режими на държавни помощи, допустими кандидати, проекти, дейности и разходи. Обсъдени бяха и начина на кандидатстване, изпълнението на проектите и срока за подаване на проектните предложения за оценка.
По време на срещата стана ясно, че предприятия, които предвиждат внедряване на иновации, трябва да подадат своите предложения до 4 април 2016 г. Стартиращи предприятия, които ще разработват иновации, следва да спазят 5 май 2016 г., като краен срок за подаване на проектните предложения.
Експертите насочиха вниманието на присъстващите в залата, че изпълнението на проектите следва да води до пазарна реализация на продукт (стока или услуга) или внедряване на процес, попадащи  в обхвата на изброените по-долу приоритетни направления на тематичните области на Иновационната стратегия за интелигента специализация са ИКТ и информатика, мехатроника и чисти технологии, индустрии за здравословен живот и биотехнологии - нови технологии в креативните и рекреативните индустрии. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПОЗНАХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА С ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ВНЕДРЯВАНЕ НА ИНОВАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди