изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 03:00 EEST
ОСТАВАТ В АРЕСТА ДВАМА НАПАДНАЛИ С МАСКИ И НОЖ ЖЕНА В ДОМА Й    
Ред и сигурностВ ареста остават на Иван Колев и на Иво Димитров, които са нападнали с маски и нож жена в дома й в с. Дончево, реши състав на Апелативния съд Варна, съобщиха от пресцентъра му.

Грабежът е извършен през нощта на 11 февруари тази година в Дончево. 25-годишният Колев и 22-годишният Димитров нахлули в дома на възрастна жена с намерението да откраднат вещи и пари. Неочаквано за тях самите старицата не само си била у дома, но и започнала здраво да налага нашествениците. Мъжете проявили насилие, сломили съпротивата на пострадалата и успели да задигнат 300 лева, вещи, и два GSM апарата.
Магистратите, както от Добричкия окръжен съд, така и от административния съд, считат, че няма съмнение, че двамата са извършители на грабежа след предварителна уговорка. За Иван, който е осъждан многократно деянието е при условията на опасен рецидив. Законът предвижда за това тежко престъпление затвор от пет до петнадесет години и конфискация на имуществото. Иван не работи и няма законен източник на доходи. Грабежът е извършен няколко месеца, след като Колев бил освободен от затвора.
Иво, който иначе има чисто съдебно минало се укрил след грабежа. Бил обявен за общо държавно издирване и едва тогава изправен пред съда.
Варненския апелативен съд е преценил, че ако двамата са на свобода може да се укрият от наказателно преследване или да извършат друго престъпление. Определенията, с които Апелативният съд във Варна потвърди „задържането под стража” на Иван Колев и на Иво Димитров, разследвани за грабеж, извършен в съучастие не подлежат на обжалване. НДТ


 


Сходни връзки

ОСТАВАТ В АРЕСТА ДВАМА НАПАДНАЛИ С МАСКИ И НОЖ ЖЕНА В ДОМА Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди