изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:28 EEST
Бенфика би шута на Зенит и е на 1/4-финал в Шампионската лига + ВИДЕО    
СпортБенфика успя да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като постигна победа с 2:1 срещу руския колос Зенит на стадион "Петровский" в Санкт Петербург. Така "орлите" елиминираха тима на Андре Вилаш-Боаш след общ резултат от двата мача 3:1.

Хълк даде аванс на питерци в 69-ата минута и се виждаше как мачът ще отиде в продължения, но Нико Гайтан изравни в 85-ата минута и така на практика "уби" надеждите на питерци. В 96-ата минута Талиска реализира за крайния успех.

Резултатът е до голяма степен закономерен, тъй като португалците демонстрираха добра игра в доста от моментите в мача, но пък и домакините имат за какво да съжаляват.

За последно Бенфика достигна до тази фаза на турнира през сезон 2011/2012, когато тимът бе елиминиран от Челси в турнира.

Гостите имаха страхотен голов шанс още в 5-ата минута, след като след изпълнение на фаул от опасна позиция Жонас по страхотен начин отправи топката по посока вратата на Лодигин, но стражът с върха на пръстите си успя да избие кълбото и да предотврати чист гол.

Две минути след това и домакините пропуснаха страхотна възможност. Дзюба навлезе в наказателното поле и от чиста позиция прати топката на сантиметри встрани вратата.

В 20-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на руснаците, като в крайна сметка Санчес отправи силен удар по земя, а топката премина много близо покрай страничната греда.

Няколко минути след това Дзюба се озова на много добра позиция в наказателното поле и изпревари Мораеш за топката, но не успя да я прати във вратата.

В 36-ата минута домакините стигнаха до интересна ситуация след пряк свободен удар при който Хълк стреля силно, но се стигна до рикошет и топката излезе в корнер.

Няколко минути след почивката Дзюба можеше да вкара малко комичен гол с ръка, след като топката рикошира в нея, след като Елизеу се опита да я избие. Стражът на гостите обаче се намеси перфектно и не пусна топката във вратата си.

В 60-ата минута Смолников изпусна уникална възможност за Зенит, след като при изпълнение на корнер топката попадна точно на крака му, но от непосредствена близост той стреля много слабо и в крайна сметка Мораеш спаси.

Две минути след това Шатов видя Дзюба на перфектна позиция в наказателното поле, но от 7-8 метра той прати кълбото над вратата. Това бе втори много добър шанс за Зенит в рамките на няколко минути.

В 65-ата минута и Бенфика имаше страхотна възможност пред себе си. Жонас излезе сам срещу вратаря, но би право в тялото му.

Четири минути след това Хълк даде аванс на домакините в резултата, но след малко спорно положение. Жирков сякаш фаулира Семедо, но реферът си замълча и нареди играта да продължи. В крайна сметка крайният бранител центрира за бразилеца, който с глава от близка дистанция реализира.

В 72-ата минута "орлите" почти изравниха, след като Линдельов стреля с глава към сглобката, но Лодигин спаси в последния момент.

В 80-ата минута Зенит можеше да реши всичко, но излезлият сам срещу вратаря Дзюба би право в него и не успя да го преодолее.

Пет минути след това Гайтан изравни резултата и смрачи настроението на противника си. Лодигин едва спаси далечния удар на Хименес и след това топката срещна и страничната греда, а Гайтан при добавката с глава реализира.

В 96-ата минута Талиска реализира победния гол за гостите след хубав удар около точката на дузпата.

ЗЕНИТ - БЕНФИКА 1:2

1:0 Хълк 69
1:1 Гайтан 85
1:2 Талиска 96

ЗЕНИТ: Лодигин, Анюков (58 - Смолников), Ломбартс, Нето, Жирков, Дани, Витцел, Маурисио (82 - Юсупов), Хълк, Кокорин (58 - Шатов), Дзюба

БЕНФИКА: Мораеш, Елизеу, Линдельоф, Семедо, Фейса, Гайтан, Пици (73 - Салвио), Самарис, Санчес, Жонас, Митроглу (67 - Хименес)

http://www.gol.bg


 


Сходни връзки

Бенфика би шута на Зенит и е на 1/4-финал в Шампионската лига + ВИДЕО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди