изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:07 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно за войната: Кюрдите мачкат ДАЕШ в Хасака, а армията – в Алепо    
По света Последната информация за ситуацията в Сирия за „Руская весна” съобщава жителят на Донбас с позивна „Тимур”, намиращ се в момента сред редиците на кюрдската съпротива и отговаря за координацията със сирийската армия. Обстановката в Сирия (9 март).

Подразделенията на правителствената армия заедно с отрядите на народното опълчение, изтласквайки ДАЕШ от позициите й в селищата, разположени около пътя Ханасер-Алепо, са поставили под свой контрол Атшана, Расм Аскар, Шриба и Умм Маял.

В провинция Дераа бандитите за пореден път обстреляха с миномети позициите на военните в района Хан еш Ших.

Кюрдите изтласкват ДАЕШ в Хасака

В граничещите с Турция райони на Сирия Тел Тамер и Ал Гуал на провинция Хасака продължават боевете между отрядите на кюрдското опълчение и ислямистите от ДАЕШ.

В резултат на минометен обстрел терористите от ДАЕШ по кварталите ал Джоура и ал Касур на град Дейр ез Зор са загинали деветима мирни жители и други 15 са ранени. По този начин терористите за пореден път си върнаха на мирното население за въздушните удари на авиацията на Сирия по техните позиции в северните и западните покрайнини на Дейр ез Зор, в резултат на които бяха ликвидирани десетки бандити.

Бандитите от „Фронт ан Нусра” воюват помежду си в Идлиб

Все по-често постъпва информация за караници между терористите, включително и в едни и същи групировки. Разногласията между терористите от „Джабхат ан Нусра”, действащи в района на Маарет ен Нууман в провинция Идлиб, и бандитите от същата групировка в провинция Хама са преминали в директни сблъсъци. Загуби са понесли и двете страни.

Също в провинция Идлиб, в резултат на ожесточени сражения между подразделенията на сирийската армия с терористите от групировките „Джабхат ан Нусра” и „непримиримите” от „Ахрар ал Шам” са поставили под свой контрол селището ал Зовейкат.

В Източна Гута в провинция Дамаск „непримирилите се” продължават своите нощни провокационни обстрели по подразделенията на правителствените войски. Огънят се води с миномети и едрокалибрени картченици от районите Джаубар, Джисерин, Дума и Нашабия. Освен това, от Джаубар бандитите са се опитали тайно да проникнат в района Аббасинов (западно предградие на Дамаск), но, понасяйки загуби в жива сила от армейския обстрел, са се върнали обратно в своето леговище.

„Вежливи хора” отново доставиха хуманитарна помощ до Дамаск, в Ал Кунейтра местните лидери се присъединиха към примирието.

Бандитите от „Джабхат ан Нусра” отново са обстреляли квартала Шейх Маскуд на град Алепо. По мирното население са били употребени боеприпаси, съдържащи отровно вещество – жълт фосфор. Пострадали са четирима души.

В селището Рухейба в провинция Дамаск, където има национално примире, е достаена поредната партида руска хуманитарна помощ.  http://www.blitz.bg


ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Извънредно! Въстание в Рака, разярени тълпи избиха множество терористи от „Ислямска държава”
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Мъст! Кюрдите мачкат ИДИЛ заради разстрела на двете ангелчета Елин и Джуди
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руски войник се хвърлил върху българския журналист Борис Анзов, за да го спаси от взрива
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РИА Новости: Русия е нанесла удари по терористичната групировка „Джебат ал-Нусра“
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Генерал Кураленко: Три въоръжени банди са нахлули от Турция и са атакували неуспешно Тел Абияд
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия разкри как Турция се готви интензивно за война в Сирия
  7. ПКК заплаши Турция: Скоро започва „Кюрдската пролет”
  8. ТАСС: Сирийската правителствена армия и 17 въоръжени формирования са поели задължение да спазват примирието
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия разкри как Турция се готви интензивно за война в Сирия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Огнен ад! Така умира терорист-камикадзе (ВИДЕО)
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно за войната: Кюрдите мачкат ДАЕШ в Хасака, а армията – в Алепо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди