изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-22 @ 07:32 EEST
СЪДЪТ В БАЛЧИК ОБСЪДИ С КМЕТОВЕ ВРЪЧВАНЕТО НА ПРИЗОВКИ    
Ред и сигурностКметове и техни служители гостуваха в Районен съд Балчик, за да обсъдят проблеми при връчване на съдебните книжа по граждански и наказателни дела.

Административният ръководител на съда Ивелина Велчева и съдия Даниела Игнатова припомниха на присъстващите правилата за връчване на съдебните документи. Коментирано бе и прилагането на новата съдебна практика на касационните съдилища в тази насока. Призовкарят при РС Балчик Добринка Жекова представи различни случаи от своята дългогодишна практика.
Много от присъстващите в залата проявиха интерес към връчването чрез залепване на уведомление. Те споделиха своя опит и трудности при прилагането на този институт. Бяха разисквани и възможности за улеснение на съвместната работа между институциите.
 Дейността по връчване на съдебните книжа е от изключително значение за работата на съда. Тя е предпоставка за разглеждане и приключване на съдебните производства в разумни срокове, условие за повишаване на доверието на гражданите в съда. Същевременно надлежното призоваване и своевременно връщане на документите е гаранция за защита правата и интересите на гражданите, участници в съдебния процес.
С проведената среща Районен съд Балчик се надява да направи по - ефективни взаимоотношенията си с общинските органи при съвместната им работа. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ В БАЛЧИК ОБСЪДИ С КМЕТОВЕ ВРЪЧВАНЕТО НА ПРИЗОВКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди