изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:36 EEST
ОТ ДОБРИЧ Е ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА БОРСОВИ ИЗМАМИ В САЩ    
По светаС постановление на Върховната касационна прокуратура (ВКП) служители на СДВР са задържали за 72 часа Недко Недев от Добрич. Той е с българско и американско гражданство, като искането за задържане е дошло от САЩ. Недков е обвинен за борсова измама, измама по пощенски път, квалифицирана кражба на самоличност и измама във връзка с търговска оферта в Ню Йорк.

Любопитният казус с българина, манипулирал акциите на Avon и още две компании, достигна до арест в България и обвинения по осем пункта за измами с ценни книжа САЩ, които искат екстрадицията му. Историята започна още през юни 2015 г. когато американската Комисия по ценните книжа и фондови борси (SEC) обвини Недко Недев в манипулация, като само при Avon фалшиво съобщение за търгово предложение предизвиква скок в котировките й и покачване на капитализацията й със стотици милиони долари, пише capital.bg. Тогава това дойде като изненада, най-малкото и защото името на Недев не е известно в инвестиционната общност в България.
Сега обаче изглежда разследването, което е включвало Нюйоркската прокуратура и ФБР, е достигнало до по-конкретни доказателства, след като българинът получава обвинения за измама, манипулация и кражба на самоличност. По шест от тях той подлежи на максимум 20 години затвор, а по другите две - по още твърдо две години, които се налагат отгоре на това, което прецени съдът по останалите. Освен това може да бъде и наложена и глоба в максимален размер до 5 млн. долара.
След официалното съобщение на американската прокуратура и българската съобщи за задържането на Недев. Според съобщението на 9 март във Върховната касационна прокуратура е постъпила молба за правна помощ от Министерство на правосъдието на САЩ и документи обосноваващи искане за екстрадиция.Освен задържането американските власти са поискали от българските претърсване на известните им адреси на територията на гр. София, за изземване на вещи, които биха били относими към воденото от тях разследване. Недев е задържан ден по късно на 10 март, като при претърсванията на три адреса са иззети компютърни конфигурации и документи.
По информация на "Капитал" родения през 1977 г. Недко Недев е от Добрич, като е осъждан поне два пъти в България, единият - за шофиране в нетрезво състояние. НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ДОБРИЧ Е ЗАДЪРЖАНИЯТ ЗА БОРСОВИ ИЗМАМИ В САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди