изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:12 EEST
НОВИНИТЕ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ    
СпортНОВИНИТЕ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ


БАЙЕРН ВКАРА ПЕТ ГОЛА ПРЕДИ МАЧА С ЮВЕНТУС

Байерн (Мюнхен) не срещна никакви проблеми при домакинството си на Вердер (Бремен) и записа изразителен успех с 5:0 в двубой от 26-ия кръг на Бундеслигата. Тиаго Алкантара реализира първия и последния гол, Томас Мюлер добави още два, а с попадение се отчете и резервата Роберт Левандовски, с което баварците се завърнаха на победния път след последователни загуба и равенство. Отделно баварците удариха две греди чрез Тиаго и Дейвид Алаба. И докато мюнхенци уверено крачат към титлата, гостите от Бремен са само на 3 точки от изпадащите.

Джосеп Гуардиола даде почивка на част от основните си футболисти преди важния реванш с Ювентус от Шампионската лига в сряда. Така Левандовски игра само около 20 минути, Йошуа Кимих и Мюлер бяха заменени през втората част, Дъглас Коща и Артуро Видал останаха на пейката, а Ариен Робен дори не беше в групата, независимо че е напълно здрав. Шанс да започнат като титуляри получиха Марио Гьотце, Франк Рибери и Тиаго. Последният се възползва най-добре от възможността, като се отчете с две попадения. Изключително обаче се представи и Кингсли Коман, който направи три асистенции.

Вердер излезе с петима защитници, но отборът издържа само до 9-ата минута, в която Коман центрира отдясно и Тиаго засече в мрежата за 1:0. Последваха коварни изстрели на Рибери и Гьотце, за да се стигне до 31-ата минута, когато Коман отново се разходи по дясното крило и подаде на Мюлер за 2:0.

Второто полувреме започна с изстрел на Тиаго в гредата и нов пропуск на Гьотце. След това и Коман демонстрира неточност в решителния момент, независимо че беше останал очи в очи с Феликс Вийдвалд. В 66-ата минута авансът на домакините стана класически, след като Рибери впечатли с фамозно воле, което обаче беше спасено от вратаря, за да попадне топката у дебнещия Мюлер, а след това беше ясно - 3:0. В края Левандовски и отново Тиаго заслужиха поздравленията на 75 000 фенове на "Алианц Арена", довършвайки съперника с голове за 4:0 и 5:0.

Филип Лаам пък завърши мача с повече докосвания на топката от всички футболисти на Вердер взети заедно. Преди срещата капитанът на Байерн беше почетен за своя мач №300 за клуба в Бундеслигата, който той изигра в предишния кръг срещу Борусия (Дортмунд).

В сряда шампионите приемат Ювентус, а след това, през уикенда, гостуват на Кьолн. Вердер пък го очаква среща с Майнц 05. С това обаче дуелите между Байерн и Бремен този сезон не приключват, защото след пет седмици двата тима ще се изправят в полуфинална битка от турнира за Купата на Германия.

 

НОВ РЕЦИТАЛ НА МЕСИ И КОМПАНИЯ НА "КАМП НОУ"

Отборът на Барселона продължава да поразява безмилостно своите съперници. Той разби с убедителното 6:0 Хетафе в мач от 29-ия кръг на Примера, игран пред 87 533 зрители на "Камп Ноу". Автогол на Хуан Родригес (8) и попадения на Мунир Ел Хадади (20), Неймар (32 и 51), Лионел Меси (41) и Арда Туран озвучиха "синьо-червения" триумф. Най-добрият футболист в света пропиля дузпа в 11-ата минута и с този пропуск "лос кулес" събраха цели 8 неточни удара от бялата точка в Примера и общо 10 във всички турнири през сезона. С успеха Барса продължи серията си без загуба на 37 срещи и временно увеличи преднината на върха в шампионата - 11 точки пред Атлетико (Мадрид) и 15 пред Реал (Мадрид).

Звездният атакуващ тризъбец беше непълен, тъй като Луис Суарес остана на скамейката за сметка на Мунир Ел Хадади. Уругваецът е само на картон от наказание и Луис Енрике му даде почивка. Каталунците започнаха спокойно и търпеливо разиграваха топка. При първата им опасна атака в осмата минута кълбото влезе в мрежата на гостите. Меси хитро изведе Жорди Алба, който центрира остро и Хуан Родригес засече с крак в собствената си врата - 1:0. Само две минути по-късно "лос блаугранас" получи 15-ата си дузпа в Ла Лига, след като Емилиано Веласкес попречи непозволено на Неймар. Висенте Гуаита отрази ниския удар на Меси от бялата точка. За първи път в историята на испанския шампионат един отбор е пропуснал цели осем дузпи в Примера в рамките на един сезон. В 20-ата минута Андрес Иниеста видя Меси в наказателното поле, който асистира на Мунир, като младият нападател отбеляза с плонж - 2:0. В 25-ата арбитърът сметна, че не е удачно да даде втора дузпа на "синьо-червените", въпреки че Педро Леон ритна Неймар, след като бразилецът се разходи между куп футболисти на Хетафе. В 31-ата напречната греда спаси мадридчани след удар на включилия се Пике. Само минутка по-късно Сержи Роберто изнесе топката, Лео даде ново страхотно подаване и Неймар с първото докосване я завъртя в обратния ъгъл за класическа голова преднина. В 41-ата минута Меси реализира четвърти гол след силен изстрел от дъгата, който хвана неподготвен вратаря Гуаита. Момчетата на Ескриба така и не изградиха завършена атака през цялото първо полувреме.

И след почивката фиестата в "синьо-червено" продължи. В 51-ата минута Меси изведе брилянтно Неймар, който фронтално срещу вратаря отбеляза с лекота. Това беше трета асистенция за Ла Пулга в тази среща. В 57-ата резултатът набъбна застрашително на 6:0. След изпълнен корнер Пике не съумя да овладее за себе си, но топката пък се получи много удобна за Арда Туран, който се разписа със задна ножица, насочвайки в близкия ъгъл.

Следващото препятствие пред Барселона е в сряда вечер, когато на "Камп Ноу" пристига Арсенал. Каталунците имат преднина от 2:0 преди реванша. След това са дуелите с Виляреал и Реал, които окончателно могат да решат интригата за титлата в Примера.

 

 

МАН СИТИ НЕ ПОКАЗА С НИЩО, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ БОРИ ЗА ТИТЛАТА

Манчестър Сити направи поредната си грешна стъпка в битката за титлата в Премиър лийг, записвайки безлично нулево равенство като гост на борещия се за оцеляване Норич. "Гражданите" владееха инициативата почти през цялото време, но нямаха идея как да преодолеят сгъстената отбрана на "канарчетата", които извоюваха много важна точка. Нещо повече - домакините, които предимно се бранеха, дори бяха по-близо до гола, когато в 41-ата минута удар на Патрик Бамфорд срещна напречната греда.

Гостите очаквано започнаха доста по-агресивно на "Кероу Роуд", но Джон Ръди спаси двата най-опасни изстрела на Серхио Агуеро до почивката. В последните 15-ина минути на първата част Норич погледна по-смело към вратата на Харт и в 41-ата минута Бамфорд бе много близо до това да открие резултата, но неговият удар от над 25 метра срещна напречната греда.

След подновяването на играта Манчестър Сити обсади вратата на домакините, които обаче се защитаваха добре. В 61-ата минута Агуеро получи добър пас в наказателното поле, но се забави и не успя да нанесе решаващия удар. В игра за гостите последователно се появиха Рахим Стърлинг и Келеши Иеанашо, но и те не успяха да намерят път през сгъстената отбрана на "канарчетата".

Манчестър Сити изостава на девет точки от лидера Лестър, който днес може да увеличи още повече преднината си пред "гражданите". Норич е предпоследен с актив от 25 точки.

 

ЛУКАКУ ИЗСТРЕЛЯ ЕВЕРТЪН НА ПОЛУФИНАЛ

Евертън се класира за полуфиналите на Купата на Англия, след като победи с 2:0 Челси на "Гудисън Парк". Ромелу Лукаку наказа бившия си клуб с два гола - в 78-ата и в 82-ата минута, и се превърна в герой за "карамелите". Тази загуба пък на практика сложи край на сезона за отбора на Челси, който през седмицата бе елиминиран от Пари Сен Жермен в Шампионската лига, а в първенството лондончани са десети и изостават на 11 точки от четвъртото място. Двата отбора завършиха с по 10 човека, тъй като Диего Коща и Гарет Бари бяха изгонени в заключителните минути.

Три промени бе направил в своя стартов състав Роберто Мартинес. Най-голямо впечатление правеше, че Джон Стоунс остана на скамейката за началото. Лейтън Бейнс, Том Клевърли и Гарет Бари започнаха за домакините. Еден Азар пропусна двубоя за Челси заради контузия, а Неманя Матич стартира вместо него.

Двата отбора изиграха първото полувреме на високо темпо, с много твърди единоборства и борба в средата на терена, но чистите голови възможности на практика липсваха. В първите секунди Куртоа спаси опасен изстрел на Клевърли, като същото се случи и в самия край на полувремето. В 44-ата минута Вилиан изпълни опасно пряк свободен удар, но Роблес изби над гредата. Това бе и най-интересното положение пред вратата на домакините преди почивката.

В 58-ата минута Челси създаде най-чистото положение до момента. Фабрегас изведе Коща отляво, нападателят преодоля Фунес Мори, а след това и Роблес, стреля от малък ъгъл, но топката се разходи успоредно на голлинията, без да има кой да я засече. В 72-ата минута пък Куртоа излезе много добре напред, за да изпревари Лукаку във важен момент. Пет минути след това обаче белгиецът откри резултата, след като получи топката от Баркли, премина между Аспиликуета и Матич, след това елиминира Микел и Кейхил и стреля в далечния ъгъл. В 82-ата Лукаку довърши Челси с втори гол. Баркли го изведе зад отбраната на гостите, а голмайсторът на Евертън простреля Куртоа за 2:0. До края Диего Коща си изпроси червен картон след сблъсък с Бари. Двамата започнаха да бутат главите си една в друга, като играчът на Челси дори опита да захапе своя съперник за врата. Коща, който имаше вече жълт картон, бе изгонен, а Бари получи жълт картон. Минути след това халфът на домакините получи втори такъв заради грубо нарушение срещу Фабрегас и също напусна преждевременно терена.

В края Джон Тери се появи в игра за гостите, за да запише своя мач №700 с екипа на Челси.

 

 

ИНТЕР ИЗМЕСТИ ФИОРЕНТИНА ОТ ЧЕТВЪРТОТО МЯСТО

Интер победи с 2:1 Болоня в двубой от 29-ия кръг на Серия «А» и постигна изключително важен успех в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. "Нерадзурите" събраха 54 точки и изместиха Фиорентина от четвъртото място. Трети е Рома с 56. Гонитбата на върха пък е между недосегаемите Ювентус и Наполи, които имат съответно 67 и 61 точки, но тима от Неапол е с мач по-малко.

Двата тима предложиха динамичен мач, като и трите попадения паднаха през втората част. В 11-ата минута Перишич отправи опасен удар отдалеч, но той мина встрани от вратата. Първата сериозна опасност обаче беше пред вратата на домакините в 19-ата минута, когато след скоростна атака тъмнокожият Донса се озова очи в очи с Ханданович, но ударът му мина на около два метра встрани от вратата. Ситуацията постресна "нерадзурите", които заиграха малко по-активно и стигнаха до две положения пред вратата на гостите. В 30-ата минута имаше интересна ситуация отново в полето на Болоня. Иван Перишич центрира топката отдясно на вратата, но Брозович не успя да засече топката. Три минути по-късно напрежението беше пред вратата на Ханданович, но отбраната на Интер се справи, а в последвалата контраатака "нерадзурите" можеха и да открият, но Перишич отново се размина с топката след центриране отдясно. В самия край на полувремето Брозович отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката се отклони в крак на неговия съотборник Миранда и напусна терена.

Нулевото равенство се задържа до 71-ата минута, когато "нерадзурите" най-сетне успяха да излъжат своя съперник, след като Иван Перишич се разписа с глава при изпълнение на ъглов удар. Пет минути по-късно падна и вторият гол във вратата на Болоня, като негов автор стана Данило д'Амброзио. Гостите обаче не се предадоха и върнаха интригата за кратко в 90-ата минута, когато Франко Бриенца намали. До края вратата на Ханданович беше подложена на обсада, но "нерадзурите" опазиха аванса си и се поздравиха с победата. Болоня пък записа четвърти мач без успех в Серия «А» и върви 9-и с 36 точки.

 

ИБРАХИМОВИЧ ИЗБРАЛ БЪДЕЩИЯ СИ КЛУБ

Златан Ибрахимович е решил къде ще играе през следващия сезон. Това обяви агентът му Мино Райола пред шведския "Експресен". Нападателят на Пари Сен Жермен има договор с френския клуб до края на сезона и се очаква да напусне Париж през лятото. Спекулации относно бъдещето му го свързват с повечето грандове из Европа. "Знаем какво искаме, но няма да го обявим до лятото, когато свършва сезонът. Напълно сме наясно какво искаме да се случи", заяви Райола. Агентът отправи критики към европейските медии за спекулациите относно Ибрахимович: "Те стрелят напосоки и се надяват да улучат нещо".

34-годишният Златан има 12 титли в четири първенства и почти 400 гола в кариерата си. Миналата седмица той за пореден път демонстрира качествата си, след като негов гол досене победата на ПСЖ на "Стамфорд Бридж", а тимът му се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига.

 


Сходни връзки

НОВИНИТЕ ОТ СВЕТОВНИЯ ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди