изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:39 EEST
ДВЕ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА – ПОЛУФИНАЛИСТИ В КОНКУРС НА „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ”    
ОбразованиеДве учебни заведения в Добричка област са сред полуфиналистите в конкурса „Училища на бъдещето” на фондация „Америка за България“. Това са СОУ „Св. Климент Охридски” в Добрич и СОУ „Н. Й. Вапцаров” в Генерал Тошево.

Конкурсът „Училища на бъдещето” е за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес. От фондацията съобщават, че са постъпили 270 проекти предложения, полуфиналистите са 45. Кандидатури са пристигнали от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв.
СОУ „Н. Й. Вапцаров” е полуфиналист в категорията за финансиране до 50 000 лева, а СОУ „Св. Климент Охридски” – от 50 000 до 200 000 лева.
Избраните 45 полуфиналисти ще бъдат посетени на място от екипа на фондацията и ще защитят проектната си идея с презентация. В началото на юни ще бъдат обявани и наградени в официална церемония 15-е училища, чиито идеи ще бъдат финансирани. Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят. НДТ
 


Сходни връзки

ДВЕ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА – ПОЛУФИНАЛИСТИ В КОНКУРС НА „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди