изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:40 EEST
Готова е нова програма за финансиране на граждански инициативи    
НовиниВече са готови редът и условията за финансиране на гражданските инициативи в полза на местната общност, съобщи заместник-кметът Росица Йорданова.


"Ще внесем в Общинския съвет напълно нова програма, тъй като предходната е действала от 2008 г. и не е била променяна с оглед необходимостта от практиката на комисиите, които са оценявали предложенията. Ние направихме напълно нова програма. Тя включва цели, задачи, условия и начин на работа на комисиите, съобразени с програмите, които са и на европейско ниво. Следвали сме същата структура, логика, допустимост и условия", каза Йорданова.
 Става въпрос за малки проекти до 3 000 лева, като нашата идея е да искаме и 20 % собствен принос от това, което те ще поискат като финансиране от общината. Предвижда се авансово плащане от 70 % в 5-дневен срок от сключване на договора и окончателно плащане – 30 процента след изпълнение на проекта.
"Посочили сме дейностите, условията, на които трябва да отговарят. Разработили сме нови критерии, по които ще работи комисията, как да бъдат оценявани максимално обективно и прозрачно. Цялата процедура ще бъде публична, обявена на сайта на Общината, за да има яснота по какъв начин е взела своите решения комисията", каза още тя.
 


Сходни връзки

Готова е нова програма за финансиране на граждански инициативи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди