изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:28 EEST
Отменят забраната за къмпингите    
Новини Премиерът Борисов е разговарял в конферентен разговор със съпредседателя на Зелените Борислав Сандов и забраната за къмпингуване ще бъде отменена. Това съобщи в профила си във Фейсбук самия Сандов. Министър-председателят е провел конферентен разговор с природозащитника, в който е участвала и председателят на парламента Цецка Цачева.

"След това ми се обади и Николина Ангелкова. Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите", пише Сандов във Фейсбук. Той казва още, че "по-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение".

"Междувременно, за днес се организират протести в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, които да затвърдят искането за отпадане на тази лобистка поправка за забрана на къмпингуването на 100 м. от плажа, която депутати вкараха в последният момент, без съгласуване с институциите и заинтересованите страни", пише в социалната мрежа активистът. И още:

"Министър Ангелкова също обеща да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна, след като проведе среща с нас в сряда. Тексът, който е залегнал в промените в Закона за туризма, тя нарече грешка и недоглеждане. Очаквам добра субординация между институциите, прозрачност и участие на заинтересованите страни и гражданското общество, за да бъдат решени тези въпроси преди започване на летния сезон". /standartnews.com
 


Сходни връзки

Отменят забраната за къмпингите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди