изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:46 EEST
Граничен полицай от Дуранкулак изгоря заради акция в Румъния    
Ред и сигурностАкция срещу корупцията в Румъния доведе до присъда и за български граничен полицай, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 48-годишен служител на ГКПП – Дуранкулак беше осъден на две години лишаване от свобода, отложени с четиригодишен изпитателен срок, и глоба от 2000 лева.

Случаят, за който той ще изтърпи наказание е от 2011-а година, съобщава petel.bg. Българският граничен полицай е задържан по време на специализирана операция на Главна дирекция „Антикорупция“ на Румъния, чиито служители документирали с видеозаписи действията и разговорите в зоната на ГКПП - Вама Веке на румънско-българската граница. На 26 юни 2011 год. румънски полицай под прикритие се представил като шофьор на автомобил, който иска да влезе в България. Служител на румънската гранична полиция установил, че шофьорът няма пълномощно за автомобила, както и че колата е с изтекъл срок на годишния технически преглед. Документите на полицая под прикритие приел граничният нашият полицай, който дал да се разбере, че очаква нещо в замяна на проблема с документи. Румънският полицай под прикритие дал 50 евро, но от жестовете на нашия полицай се разбрало, че парите не са достатъчни, и румънският разследващ дал още 20 евро.

По време на задържането си от румънските полицаи, българинът изхвърлил на земята двете банкноти, които предварително били описани по идентификационни номера. Свидетел на задържането на корумпирания граничен полицай станал турски гражданин, който заявил, че по-рано той му поискал на румънски език пари. Свидетелят обяснил, че е платил в с две банкноти по 10 лева, тъй като нямал евро, които са намерени в джоба на българския граничен полицай.

Първоначално Окръжният съд в Добрич оневинил нашия граничен полицай и нарекъл специализираната операция на румънската антикорупционна служба „полицейска клопка“ и провокация към подкуп. Последвал обаче протест на прокуратурата и така са стигнало до гледане на делото в Апелативен съд – Варна.

Съучастникът на българския граничен полицай – румънският му колега на ГКПП – Вама Веке, отдавна е осъден и е изтърпял наказанието си в Румъния. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Граничен полицай от Дуранкулак изгоря заради акция в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди