изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:29 EEST
Ли Къцян: Отношенията между Китай и Русия се развиват стабилно    
КитайКитайският премиер Ли Къцян заяви, че Китай и Русия са най-големите съседи и поддържат всестранно стратегическо партньорство. Си Дзинпин и Владимир Путин се срещнат често, и двете страни не само поддържат добри политически отношения, но и икономически такива.

Коментарът на премиера, бе в отговор на въпрос на репортери за китайско-руските отношения. Той каза още, че Китай ще продължи, както досега, да развива отношенията си с Русия въз основа на взаимното уважаване и изгода. Отношенията между Китай и Русия не се променят заради промяната на международната ситуация и не се влияят от други страни. Китай ще продължи да развива отношенията с Русия и те няма да бъдат насочени срещу другите държави.

Ли Къцян: Общите интереси между Китай и САЩ са повече от различията

Общите интереси между Китай и САЩ са повече от различията им, заяви премиерът Ли Къцян на заключителната пресконференция към 4-та сесия на 12-ото ОСНП. Китай е най-големият търговски партньор на Вашингтон, като за миналата година техният стокообмен е достигнал 560 млрд. долара и това – по думите на премиера – показва, че „общите интереси тежат повече от различията". За да продължи това стабилно развитие на отношенията им, двете страни трябва да се придържат към принципите на равенството и взаимната полза, добави Ли.

В момента Пекин и Вашингтон водят преговори по инвестиционен договор, който ще даде на американския бизнес по-широк достъп до китайския пазар. Надяваме се, каза премиерът, САЩ да споделят тази визия.

„Задълбочаването на китайско-американското сътрудничество ще бъде от полза не само за двете страни, но и за целия свят", заяви в заключение Ли Къцян.  http://bulgarian.cri.cn/


 


Сходни връзки

Ли Къцян: Отношенията между Китай и Русия се развиват стабилно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди