изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:06 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 16.03.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР - 16.03.2016


Плевен. Вчера, за времето от 17.30 часа до 19 часа, на територията на село Мечка е проведена специализирана операция във връзка с постановление на Върховна касационна прокуратура за задържане на лица с потвърдена присъда "доживотен затвор" за извършено престъпление - грабеж, придружен с убийство. Задържани са 34-годишен, 33-годишен и двама 38-годишни.    Припомняме, че оперативните действия на криминалистите на ОДМВР-Плевен стартираха на  14 юли 2010 г., когато в с. Стрежерово бяха открити безжизнените тела на две самотноживеещи възрастни жени на 83 и 85 години със завързани зад гърба ръце, завързани крака  и превръзки на лицата. При огледите бе установено, че те са били малтретирани, в домовете на жените неизвестните са нахлули след свалено стъкло на прозорец и на входна врата. В двора на едната стопанка криминалистите откриха умъртвеното й куче, а домашният любимец на другата жертва бе намерено упоено. След прецизна оперативна работа, разпити и експертизи разследващите предприеха масирана полицейска операция на 17 юли 2010 г., в рамките на която претърсиха девет адреса в селото и иззеха  множество мобилни телефони със сим-карти и пари. Последва и задържането на четиримата и налагане на 72-часова мярка за задържане. Събраните преки и косвени доказателства по делото за убийството са внесени в прокуратурата и мъжете са осъдени. След вчерашното им задържане четиримата ще бъдат предадени на съдебните власти за изпълнение на присъдата.
 
Служители от РУМВР - Гулянци установили, че  17-годишен и двама 14-годишни местни жители  са извършители на  домова кражба. Оперативните действия започнали незабавно след постъпил вчера сигнал от 85-годишен софиянец. Човекът обяснил, че от наследствения му имот в Гулянци били откраднати  телевизор, моторен трион, хлебопекарна, акумулаторна батерия, две тонколони, усилвател, пневматична пушка, 18 патрона, законно притежавани, и две  телескопични въдици за риболов. Неизвестните взели дори хранителните му запаси: 24 пакета захар и 4 туби с олио. При извършения на място оглед било установено, че в сградата е проникнато след демонтиране на керемиди на покрива. В процеса на предприетото разследване тримата местни жители попаднали в полицейския капан. Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т. 5 от НК. Уведомена е прокуратурата, а работата по документирането на случая продължава.      

Враца. 38-годишен местен жител, отправил закани и ударил полицейски служител, е задържан в ареста на районното управление. Униформените действали по сигнал, подаден в ранните часове тази нощ, че пиян мъж крещи и рита входната врата на частен дом в града. По първоначални данни там живеела млада жена, с която той е имал лични отношения. При вида на полицаите, К.К. насочил агресията си към тях , започнал да ги обижда и заплашва,  нанесъл удар с крак на единия от униформените. Последвало задържането на агресивния мъж. Полицейският служител е откаран за преглед в болница.

Варна. Варненски криминалисти разкриха извършители на три кражби от леки автомобили. Разследващите работили по сигнали от 6 март - след счупване на стъклата на „Киа“ и два „Мерцедес“-а, паркирани съответно на улиците „Войнишка“, „Ген. Колев“ и „Ген. Киселов“, били откраднати озвучителна техника и лични вещи. В резултат на проведените оперативно-издирвателните действия са установени и задържани за срок до 24 часа авторите на посегателствата - Л.В. /23 г./ от Варна и В.М. /25 г./ от село Припек, и двамата известни на полицията. По случаите има образувани досъдебни производства, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На двамата мъже са повдигнати обвинения по чл. 196, ал. 1, т. 2 от НК за извършените престъпления в съучастие. С прокурорско постановление са им наложени 72-часови мерки за задържане.

Полицаи задържаха трима младежи за наркотици. На двама от тях са повдигнати обвинения и наложени мерки за задържане до 72 часа. На 14 март, около 17.20 часа, служители на реда спрели за проверка в ж.к. „Аспарухово“ лек автомобил „Фолксваген“. Колата шофирал А.А. /20 г./ от Варна, известен на органите на реда, заедно с него пътували 18-годишни момче и момиче. При инспекцията е установено, че А.А. държи в себе си две топчета със суха тревиста маса и две топчета - с кристално вещество. Четири пакетчета със суха тревиста маса и 10 топчета от станиол, съдържащи кристално вещество, са намерени у 18-годишния В.Г. Експертна справка показала, че иззетите вещества са общо 10.20 г марихуана и 2.49 г амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. След изтичане на 24-часовата мярка за задържане момичето е освободено. На А.А. и В.Г. са повдигнати обвинения по чл. 354 А, ал. 1 от НК, с прокурорско постановление те са задържани за срок до 72 часа.

Благоевград. Две момчета на 17 и 18 години от село Марикостиново са задържани от служители на РУ – Петрич. При полицейска проверка, извършена вчера на ул.”Рокфелер” в града, у 18-годишния младеж е намерен и иззет найлонов плик с около 7.00 г сухи съцветия, реагиращи положително на канабис. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А, ал. 3 т. 1 от НК.

Канабис иззеха и служители на благоевградското Първо РУ. Вчера, около 23.05 часа, на ул. ”Сан Стефано” полицаи предприели проверка на лек автомобил „Ауди”, управляван от С.А. /22 г./ от село Бараково. В автомобила са открити около 4.3 г суха тревиста маса, дала положителна реакция на канабис. С.А. е задържан със за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

Пазарджик. Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества. Вчера по обед служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР - Пазарджик извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес”. Водачът му И.И. /36 г./ от областния град съхранявал в себе си опаковка с метадон без да има необходимото разрешение за това. Снощи, в близост до моста „Атлантик”, полицейски автопатрул при РУ - Пазарджик спрял за проверка „Тойота”, управлявана от пловдивчанина Г.Т. /25 г./. В джоб на якето му униформените открили полиетиленова чанта с около 80 грама суха листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на марихуана. Водачът също бил изпробван с дрегер “Drug test”, който също реагирал положително. Така освен, че носел със себе си наркотици мъжът бил зад волана след употребата им. И двамата мъже са задържани в ареста на РУ - Пазарджик. Спрямо тях са образувани полицейски производства.

София-област. Криминалисти от Годеч разкриха втора взломна кражба на трио непълнолетни извършители. На 7 март служители на РУ - Годеч започнали работа по разкриването на извършеното престъпление от вила в кв. „Додовица“, от която по данни на собственика са били отнети пет отоплителни печки и електрически радиатор. След активно разследване, проведено съвместно със служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР - София, криминалистите влезли в дирите на извършителите - две 15-годишни момчета и 16-годишен от Годеч. Впоследствие непълнолетните направили пълни самопризнания за деянието си. Отнетите от тях вещи също били намерени и иззети. В хода на оперативната работа по случая полицейските служители разкрили, че тримата са автори и на втора взломна кражба от къща на ул. „Незабравка“, откъдето са откраднали 12 медни  и месингови звънци, четири пръстена от  жълт метал, миксер, футболна топка и сумата от 30 лева. Част от вещи са намерени и иззети. Материалите по двата случая са докладвани в Районна прокуратура - Костинброд с мнение за прилагане на възпитателни мерки по чл. 61 от НК спрямо извършителите.

Бургас. В резултат на бързи полицейски действия служители на Второ Районно управление – Бургас предотвратиха разрастването на скандал пред кафене на бул. «Стефан Стамболов». Сигналът е подаден към 21.40 ч. на 14.03.т.г.. По първоначални данни, 22-годишен местен жител спрял лекия си автомобил «Фиат» пред заведението заради спукана гума. Придружавали го  28-годишна негова позната и 28-годишен мъж. Внезапно те били нападнати и бити от трима непознати. В хода на предприетите полицейски действия нападателите - И.Д./19г./от с. Крушевец, Д.В./21г./ от Бургас и Д.К. /21г./-също местен жител, са установени и задържани. Тримата са криминално проявени, направили са пълни самопризнания за извършеното престъпление, а като мотив са посочили - неуредени междуличностни отношения. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

София. Служители от Седмо РУ задържаха 20- годишен плевенчанин след извършена от него кражба. Работата по случая започнала през месец януари, когато жителка на ж.к. „Студентски град” заявила в полицията, че от дома й е извършена кражба на преносим компютър. По случая било образувано досъдебно производство. В процеса на проведени оперативно-издирвателни действия извършителят на деянието- Н.Б./20г./ от Плевен бил задържан с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Н.Б. било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Пловдив. Продължават активните действия за пресичане на незаконното включване към  електропреносната мрежа на територията на РУ - Асеновград. В хода на съвместни проверки с представители на електроразпределително дружество полицейските служители са установили 21 случая на кражби на ток в Асеновград и 6 – в Садово. Припомняме, че според регламента на чл. 234в от Наказателния кодекс неправомерно присъединяване към електропреносна или електроразпределителна мрежа или въздействие върху уредите за търговско измерване на електрическа енергия за непълно отчитане на потреблението, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до петнадесет хиляди лева. При повторно деяние наказанието е лишаване от свобода от една до осем години и глоба до двадесет хиляди лева.

Монтана. Криминалисти на областната дирекция издирват извършители на въоръжен грабеж. Вчера към 13.30 ч. в полицията бил получен сигнал за  извършена взломна кражба от птицекланица в местността "Тировете" в землището на гр. Монтана. Пристигналият полицейски екип е изяснил на място, че престъплението е извършено в нощните часове вчера. Неизвестните са нахлули в административната сграда след като счупили прозорец и от стая, използвана за съхранение на документи, те отмъкнали метална каса, в която имало пари, ценни книжа,нотариални актове, договори и пистолет „Макаров”, 9 мм. В хода на предприетите действия, на около 100 метра от оградата на сградата са намерени и иззети заключена метална каса и раница с инструменти. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. с чл. 18, ал. 1 от НК в РУ Монтана.

Пожар. Възрастна жена е загинала при пожар в Дупница. Малко преди 6.00 часа тази сутрин, в дежурната част на пожарната било съобщено, че гори  апартамент на ул. „Пазарна“ в града. Незабавно към адреса е изпратен един пожарен екип. Минути били необходими на огнеборците да потушат огнената стихия и да влязат в апартамента, където открили тялото на 82-годишна жена. Отънят е унищожил телевизор и обзавеждане. Причината за пожара е в процес на установяване.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 16.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди