изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:10 EET
ЛУДОСТ! Байерн сътвори чудото на века срещу гладиаторите от Ювентус!    
СпортБайерн Мюнхен оцеля в един луд, луд 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига, за който ще се говори и след 100 години. Тази вечер баварците обърнаха Ювентус от 0:2 до 4:2 и се класираха на 1/4-финалите в Шампионската лига с общ резултат 6:4, като гостите бяха на крачка от сензацията, но допуснаха изравнителен гол в 91-ата минута.


"Бианконерите" изиграха изключително ефективно първо полувреме на стадион "Алианц Арена", в което се оттеглиха сензационно на почивка с два гола преднина.

Пол Погба откри резултата още в петата минута след грешка в защитата на германския шампион, а преди да измине половин час игра Хуан Куадрадо удвои след бърза контраатака и пас на Алваро Морато.

В началото на второто полувреме Юве стигна до три положения чрез Мората, които не вкара нови голове. В 73-ата минута Байерн сътвори най-доброто си положение и Роберт Левандовски намали, вкарвайки с глава!

Точно когато изглеждаше, че Байерн е пред отпадане, германският шампион сътвори частичното чудо с гол в 91-ата минута! Томас Мюлер вкара с глава след центриране на Кингсли Коман и баварците вкараха мача в продължения!

В първото от двете продължения не се стигна до нищо опасно, но в средата на второто Байерн нанесе своя двоен удар в рамките на две минути. Първо Тиаго Алкантара сътвори пълен обрат след двойно подаване с Томас Мюлер, а след това Кингсли Коман довърши клуба, чиято собственост е все още!

Още в самото начало на срещата бившият ас на Ювентус Артуро Видал се озова в наказателното поле на италианския първенец, но не успя да си спре топката след хубаво подаване на Дъглас Коста.

В петата минута на срещата обаче Ювентус откри резултата при първата си смислена атака. Давид Алаба не успя да изчисти топката при подаване в наказателното поле на баварците, Мануел Нойер също се размина с топката и Пол Погба успя по хитър начин да намери опразнената врата!
Момчетата на Пеп Гуардиола се опитаха да пренесат играта в половината на своя опонент, но след сватбарския шут на Франк Рибери се стигна до много слаб удар с глава на Томас Мюлер. На отсрещната врата Мората стреля от трудна позиция във въздуха, но доста високо.

Дъглас Коста отправи снаряд от дистанция, но покрай левия страничен стълб на пазената от Джиджи Буфон врата. В средата на първото полувреме гол от засада на Юве правилно беше отменен, но в защитата на Байерн се забеляза нова пукнатина. Този път Нойер и Алонсо не комуникираха добре.

Преди да измине половин час игра Ювентус заби втори кинжал в сърцето на баварците след перфектна контраатака! Алваро Мората получи в центъра, задържа и подаде за Хуан Куадрадо, който финтира Лам и шутира в десния ъгъл, за да препарира Нойер!

В 42-ата минута Байерн най-после показа, че е жив! Томас Мюлер получи в наказателното поле и стреля веднага, но Джиджи Буфон спаси! Защитник на Юве изчисти и топката се отби в тялото на Роберт Левандовски, след което излезе в аут!

Малко след това Ювентус можеше да ликвидира и минималната останала интрига след поредната си образцова контраатака! Отново Куадрадо се оказа на отлична позиция на далечната греда и стреля, но Нойер спаси и остави своите в мача!

Десетина минути след почивката Алваро Морато се озова на стрелкова позиция, финтира Чаби Алонсо и шутира, но право в ръцете на Нойер. Последва нова контра на италианците и удар на Мората в пеналта, но над целта! Преди да изтече един час игра таранът стреля с глава, но в ръцете на Нойер!

В средата на второто полувреме Бернат и Рибери се озова в наказателното поле на гостите, но опитът им за удар не се получи. После Байерн имаше претенции за игра с ръка на Бардзали в пеналта, на реферът замълча.

Роберт Левандовски все пак върна интригата в мача в 73-ата минута, когато засече с глава центрирането на Дъглас Коста в наказателното поле. Куриозното е, че това се оказа най-чистото голове положение за Байерн в мача.

Последваха добри атаки на мюнхенци, но във всяка една от тях защитата на Ювентус все пак успяваше да се намеси в решителния момент!

Байерн нацели гредата чрез Левандовски в 87-ата минута, но съдийската бригада отсъди засада. Малко след това Коста центрира прострелно, но покрай целта!

Така се стигна до 91-ата минута, в която Байерн сътвори частичното чудо! Кингсли Коман центрира отдясно и Томас Мюлер засече безпощадно с глава в наказателното поле - 2:2! Така мачът влезе в продължения.

В първото от двете продължения Лихтщайнер отправи първи опасен удар за един от двата отбора, но Нойер бе на мястото си! Малко след това Левандовски се озова в полето на Юве, на реферите маркираха нарушение.

В 108-ата минута се стигна до втора груба грешка на Патрис Евра, който остави на Томас Мюлер да подаде на Тиаго Алкантара. Испанецът, който игра на двойно подаване, стреля веднага от движение и прати топката в долния десен ъгъл!

Само две минути след това Кингсли Коман, който още е собственост на Ювентус, довърши италианците. Той получи в центъра на терена, напредна и препарира Буфон с точен удар с левачката!

Малко след това Юве можеше да се върне в мача, но Нойер спаси удар на Манджукич, а след това Стураро стреля високо отблизо. До края мачът се доиграваше и Байерн напълно заслужено се класира за четвъртфиналите на турнира, сътворявайки един от най-великите обрати в историята си.



Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 (след продължения)

0:1 Пол Погба - 5'
0:2 Хуан Куадрадо - 28'
1:2 Роберт Левандовски - 73'
2:2 Томас Мюлер - 91'
3:2 Тиаго Алкантара - 108'
4:2 Кингсли Коман - 110'



Байерн: Нойер, Бенатия (Бернат - 46'), Кимих, Алаба, Лам, Алонсо (Коман - 60'), Видал, Коста, Рибери (Тиаго Алкантара - 101'), Мюлер, Левандовски


Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Евра, Лихтщайнер, Куадрадо (Перейра - 89'), Кедира (Стураро - 68'), Ернанес, Погба, Сандро, Мората (Манджукич - 72')

http://www.gol.bg
 


Сходни връзки

ЛУДОСТ! Байерн сътвори чудото на века срещу гладиаторите от Ювентус! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди