изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:33 EEST
ЗЕМЯТА В ДОБРИЧКИЯ РЕГИОН ПОСКЪПНАЛА С НАД 100 ЛВ. ЗА ДЕКАР ЗА ГОДИНА    
НовиниЦената на земята в Добричкия регион бележи ръст от 100-150 лева за декар спрямо миналата пролет и тенденцията на поскъпване ще продължи, коментират пред БТА брокери от Регионалното сдружение за недвижими имоти.

Цените са доста по-високи отпреди година, но купувачите търсят полета до 2000 лева за декар, казва председателят на браншовата организация Павлина Тодорова. По думите й изключение са покупко-продажбите в община Балчик, където поради високите ренти и близостта на пристанището, полетата от години вървят най-скъпо.
Реални сделки в землището на Балчик се сключват до около 2200 лева за декар. Край Каварна нивите се продават по 1800-1850 лева за декар, посочва Димитър Крайчев, който познава пазара край морския бряг.
Според брокерите и тази пролет търсенето изпреварва предлагането, като на пазара излизат парцели с площ от 5-6 декара до 50-60 и над 100 декара.
Купувачите най-често са физически лица, които предпочитат да инвестират в земя, вместо да получават ниски лихви по влогове. Водещият фактор при покупката е размерът на рентата, която се дава в района, пояснява председателят на Регионалното сдружение за недвижими имоти. НДТ


 


Сходни връзки

ЗЕМЯТА В ДОБРИЧКИЯ РЕГИОН ПОСКЪПНАЛА С НАД 100 ЛВ. ЗА ДЕКАР ЗА ГОДИНА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗЕМЯТА В ДОБРИЧКИЯ РЕГИОН ПОСКЪПНАЛА С НАД 100 ЛВ. ЗА ДЕКАР ЗА ГОДИНА
Автор: Anonymous да 2016-03-17 @ 20:19 EET
Земята поскъпва,но арендаторите държат едни и същи цени за рента/декар.Как да го разбирамее?????????????22

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди