изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:08 EEST
Представиха нова програма за саниране в Добрич    
НовиниПроектът „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради” по Оперативна програма „Региони в растеж“ бе представен пред граждани в Добрич.


Подчертано бе, че проектът е различен от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Допустими за участие по новата програмата са многофамилни жилищни сгради, които са масивни сгради и са проектирани преди 26 април 1999 г. Те трябва да са с до 35 самостоятелни обекта включително с жилищно предназначение, строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им;
Заместник-кметът Росица Йорданова съобщи, че за енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в Добрич са предвидени 3 758 000 лева. Заради кратките срокове, желаещите да се възползват от безплатното саниране, трябва да подадат заявления до 8 април. Зам.-кметът увели, че Общината ще оказва пълна подкрепа при подготовката на документацията за кандидатстване.
Сдруженията на собствениците кандидатстват пред общината, като подават заявления за кандидатстване, а критериите за подбор предвиждат сградите, които отговарят на изискванията, да получат 100% безвъзмездна финансова помощ и организационна подкрепа за изпълнение на обновяване за енергийна ефективност.
Общината отговаря за цялостното техническо и финансово администриране на проекта - прием на документи за кандидатстване, оценка, одобрение, осигуряване на финансиране и мониторинг на изпълнението на мерките за енергийна ефективност по сградите. Общината провежда процедурите за възлагане на дейностите по ЗОП. Местната власт ще поддържа регистър на подадените заявления и база данни за изпълнението на проекта.
 


Сходни връзки

Представиха нова програма за саниране в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.94 секунди