изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:10 EEST
Дубайският „Боинг” може да е бил погубен от политиката на бюджетната компания (ВИДЕО)    
По света Авиокатастрофата в летището на Ростов на Дон предизвика редица въпроси, а основният от тях е – защо пилотите на самолета два часа са кръжили над ростовската аерогара и, въпреки екстремните атмосферни условия, все пак са взели решение да кацнат, докато руските командири са отклонили самолетите към резервните летища и благополучно там се приземиха.

В 22:30 часа местно време на 18 март Boeing 737–800 на авиокомпанията FlyDubai с малко закъснение излита от Дубай. В Ростов чакат самолета да пристигне в два и половина. След това още два дълги часа чакащите пристигащите ще хвърлят тревожни погледи към таблото с надписа „задържан”, а през цялото това време самолетът ще прави кръгове над града, очаквайки вятърът да утихне. В 03:42 околността на летището ще бъде разтресена от мощен взрив.

Преди дубайския самолет в Ростов са кацнали два полета от Москва и Таджикистан. Тоест, получава се, метеорологичните условия не са били критични. Но в същото време полет на „Аерофлот”, направил три опита за кацане, в крайна сметка е избрал варианта с резервното летище.

Аерогарата Ростов на Дон никой не е затварял и всичките данни за времето са били налични на пилотите. С тях те са кръжали над града цели два часа. Вероятно, това е свързано с това, че екипажът на FlyDubai никога до момента не е кацал в Ростов.

„Клоня към това, че все пак причините са атмосферните условия и неопитността на екипажа в нашите условия, в руските условия. Аерогарата в Ростов не е много хубава, не е съвременна, да кажем така, че това не е летище в Дубай”, казва Андрей Литвинов, командир А320.

За два часа самолетът е направил 10 кръга над града – за това време машината можеше да долети до Москва. Но било е предлагано да се кацне и по-близко – Волгоград, Минерални води, Краснодар. Служител на летището, пожелал да запази анонимност, разказа, че самолетът е бил чакан да кацне в Краснодар.

„Чакахме го в Краснодар, но пилотът бавеше до последно. Това е обичайна практика при бюджетните компании – в чужди летища да не се ходи, защото разходите ще са много големи”, казва служителят.

Думите на диспечера от Краснодар от части се потвърждават от тези на пилота Андрей Литвинов. Той отвхръля изцяло версията за недостиг на горивото. „Тов2а е нормална практика: ако горивото стига и може да се чака в зоната за чакане известно време, няма смисъл веднага да се лети към резервно летище, за да не се причинява неудобство на пътниците. И разходите на авикомпанията няма да нараснат, гориво, и всичко останало”, казва Андрей Литвинов.  http://www.blitz.bg




 


Сходни връзки

Дубайският „Боинг” може да е бил погубен от политиката на бюджетната компания (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди