изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:16 EEST
Общината започва борба с неправилното паркиране    
НовиниБорбата с неправилното паркиране стои на дневен ред в Общината, заяви кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че от проведените разговори с ръководствата на ОД на МВР и КАТ е станало ясно, че те имат недостиг на кадри и е трудно винаги да са на линия и да могат да съдействат за налагането на глоби.




Затова в момента се прави разбор на общинската наредба относно обхвата и правата на местната власт да налага глоби. Идеята е еколозите на Общината да обикалят целия град - не само в центъра, а и в крайните квартали, и да глобяват шофьорите, които неправилно паркират, нарушават наредбите на Общината.
В наредбата изрично е упоменато, че кметът има право да определи хората, които ще имат право да налагат такива санкции и те с фишове ще имат право да налагат такива глоби. В началото това ще правят еколозите на общината, а впоследствие с тази дейност ще се заеме общинската полиция, посочи кметът.
„Проведохме конкурс и е назначен, човек който ще се занимава с поставянето на скоби. Закупени са и скоби, както и нужното транспортно средство. Има право да поставя скоби на неправилно паркирани автомобили. Глобата е 10 лева.
Нека моите съграждани да знаят, е има човек, който се занимава с тези дейности и да спазват правилата и да паркират на позволените места“, каза още Йорданов. 
Служителят е част от екипа на Синя зона.
На база приходите от „Синя зона“ има идея да се заделят една част за закупуване на паяк, който впоследствие ще извършва вдигането. Имаме обособен паркинг в квартал „Балик“ Договорите за него са изтекли и в момента той е свободен.
 


Сходни връзки

Общината започва борба с неправилното паркиране | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди