изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:48 EEST
ТРОФЕЙНИ АМУРИ И ШАРАНИ В ЯЗОВИР ЕСЕНИЦА    
Лов и риболов

Любителите на риболова вече нямат търпение за нормален излет, след като се оказа, че дъждовното време ще продължи и през април. Но сега пък е време за подготвяне на такъмите и за повече информация за водоемите.



С Красимир Колев, концесионер на язовир Одринци, разговаряхме за новостите. Недостоверни се оказаха слуховете, че няма подписан договор за язовир Одринци. Таксата за риболов се запазва „комунистическа” – 5 лева. Вече е време за каракуда, особено за всички, които предпочитат лично да си приготвят най-вкусния хайвер. „Професионалистите” сред любителите на риболова, вече се хвалят с добри бели риби и костур. Елита сред тях прави опити и за сом.


Язовир Есеница

Красимир Колев е концесионер и на язовир Есеница /община Вълчидол/.  Амбицията му е да превърне този язовир в един от най-посещаваните водоеми. Есеница не е много голям по размер, затова пък е удобен за охрана и недопускане на бракониери. Преди броени дни Есеница бе зарибен допълнително с шаран, амур и сом. Сред шараните и амурите има достатъчен брой трофейни,  сомовете са около килограм-два и дори могат да се ловят на грозд от торни червеи. Във водоема има и добри екземпляри толстолоб. Таксата за риболов е 10 лв. /за светлата част на деня/, 15 лв. е ако се остава и нощем.  Срещу това ще се разрешава на излет да се взема по една риба до 4 кг, по-големите ще се пускат задължително.  Леките коли ще паркират до пазачите, тъй като язовирът е малък и не е трудно да се достигне до всяка желана позиция за хвърляне на въдица. Предстои да се изградят и специални сенници и бунгала да риболовците. Не се разрешават метални живарници.

Що се отнася до язовир Малка Смолница, Красимир Колев сподели, че за водоема отговаря бивш негов съдружник и няма конкретна информация за зарибяване и наличие на какъв вид риба има в него. НДТ

 


Сходни връзки

ТРОФЕЙНИ АМУРИ И ШАРАНИ В ЯЗОВИР ЕСЕНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди