изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:37 EEST
ДЖИХАД В БРЮКСЕЛ: Официално: „Ислямска държава” пое отговорност за касапницата в Брюксел!    
Европейски съюз Терористичната групировка „Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в Брюксел, които отнеха живота на 28 души. Съответното заявление на екстремистите бе разпространено от свързаната с тях агенция „Амак”, съобщава ТАСС.
РАВНОСМЕТКАТА ДОСЕГА: 26 УБИТИ, 130 РАНЕНИ


В комюникето си терористите не разкриват подробности около осъществените атаки. И заплашват Европа с нови нападения.

По-рано телевизионният канал NBC, позовавайки се на анонимен представител от европейските антитерористични служби, потвърди тази информация.

Румяна Бъчварова: Антитетористичното учение е тази вечер, отцепваме цели райони в София

Тази вечер ще се проведе антитерористично учасние, което е планирано преди 2 месеца, но днешното съвпадение показва, че решението ни е правилно. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова на специална пресконференция.Тя допълни, че за целта ще бъдат отцепени цели райони от столицата и ще има засилено полицейско присъствие и помоли гражданите да проявят разбиран, тъй като властите ще положат максимални усилия да нарушат минимално спокойствието на гражданите.

Бъчварова обясни, че учението се налага, за да могат да се проверят реакциите на държавните инструктори от различните категории, както и това, че институциите действат в пълен синхрон.

След 2 часа Бъчварова е свикала заседание на Националния оперативен щаб, в което ще участват премиера Бойко Борисов, както и представител на президента.

Вътрешният министър оцени събитията в Брюксел като "изключително сериозна заплаха за европейската сигурност и изключителна дързост от страна на терористите, които налагат прилагането на най-висока степен на мерки за сигурност. Бъчварова определи ситуацията като тревожна, а опасността като голяма и като провокация към цялата европейска сигурност.

Тя обаче бе категорична, че засега няма пряка заплаха за България.

Привържениците на ДАЕШ изпаднаха в еуфория с хаштаг #Брюксел гори

Привърженици на ДАЕШ („Ислямска държава”) приветстват в интернет кървавата баня и вярват, че е извършена от тяхната организация, съобщава Би Би Си. Специален екип на британската обществена медия е проследил реакциите в социалните мрежи на известни привърженици на ДАЕШ, както и на други ислямисти.Някои са използвали хаштаг на арабски език „#Брюксел гори”, за да изразят задоволството си от събитията. Привърженици на ДАЕШ в миналото са използвали подобни хаштагове, за да отпразнуват нападения на терористичната групировка, като например „#Париж гори” при атаките на ДАЕШ на 13 ноември в Париж.

"Държавата (б.р. - ДАЕШ) ще ви принуди да преоцените вашите методи хиляди пъти преди да бъдете окуражени да убивате мюсюлмани отново, и знайте, че мюсюлманите имат държава, която да ги защитава", пише привърженик на групировката в Туитър.

Ако ДАЕШ действително стои зад атентатите в Брюксел, вероятно ще забави поемането на отговорност докато операцията не приключи, т. е. че няма повече планирани атаки и/или всички нейни терористи са мъртви или са избягали.

За разлика от това привържениците на „Ал Кайда” в „Туитър” не са активни.
http://www.blitz.bg

  1. ДЖИХАД В БРЮКСЕЛ: Извънредно в БЛИЦ: Братя от Беларус окървавили Брюксел! (НА ЖИВО)
  2. Джихад в Брюксел! Терористи отмъщават за Салах Абдеслам? (НА ЖИВО)
  3. ВЕЧЕ 17 УБИТИ: Шокиращи разкрития: Преди касапницата в Брюксел се чула стрелба и крясъци на арабски!
  4. Война в Брюксел! Два нови взрива разтърсиха и метрото
  5. AFP: Летището в Брюксел е затворено до второ нареждане
  6. Извънредно! Два взрива разтърсиха летището в Брюксел (ВИДЕО/СНИМКИ) ОБНОВЯВА СЕ

СЛЕДЕТЕ ПРЯКО ПО CNN

 


Сходни връзки

ДЖИХАД В БРЮКСЕЛ: Официално: „Ислямска държава” пое отговорност за касапницата в Брюксел! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди