изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:49 EEST
Телевизия Нюз7, финансирана с пари на вложителите в КТБ, е обявена в несъстоятелност    
Новини БЛИЦ научи, че миналата сряда Софийски градски съд се е произнесъл с решение, с което е открил производство по несъстоятелност на „Балкан Българска Телевизия“, която държи лиценза на Нюз 7. Едноличен собственик на капитала й е скандалното дружество „Краун Медиа“, получило близо 300 млн. лв. от КТБ, чрез фиктивни заеми от фирми бушони на Цветан Василев. От своя страна „Краун Медиа“ е „инвестирало“ тези средства, само за три години, в безумния медиен проект на Василев – Тв7 и Нюз7, завличайки по този начин средствата на вложителите в КТБ.

С откриването на производството по несъстоятелност е назначен синдик на дружеството, който трябва да издири и осребри имуществото на телевизията и да удовлетвори кредиторите, най-голям от които е самата КТБ, тъй като е предоставяла и директни заеми на Нюз7.

Припомняме, че още през лятото на 2014 г. за временен синдик на „Балкан Българска Телевизия“ беше назначен Панайот Велков, но впоследствие Софийския апелативен съд отмени тази мярка като ненужна, а спрямо съдията по делото Ивайло Родопски дори беше образувано дисциплинарно производство пред ВССи то именно поради делото за несъстоятелност на Нюз7. Сега, след произнасянето на съда, явно действията на съдия Родопски ще се окажат правилни, а образуваното дисциплинарно производство срещу него може би преследва съвсем други цели.  

Нещо повече, след откриване на производството по несъстоятелност, излиза и че мярката през 2014 г.  – назначаването на временен синдик, също е била навременна, особено след последвалия опит на Цветан Василев да прехвърли акциите в Тв7 и Нюз7 на фирмата „Праймедия“, собственост на Николай Малинов - председател на Национално движение "Русофили" и бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Дали в периода на безвремие, през който „Балкан Българска Телевизия“ е работила без синдик, е останало нещо от активите й, предстои да се разбере, а дотогава кредиторите на телевизията и фалиралата КТБ, могат само да се надяват, че бившият банкер Василев ще даде обяснение пред българската прокуратура защо източените от банката 300 млн. лв. за телевизионния му „проект“, не са били надлежно обезпечени. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Телевизия Нюз7, финансирана с пари на вложителите в КТБ, е обявена в несъстоятелност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди