изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:26 EEST
1,65 милиона долара струва плодова торта с диаманти. Вижте кой са най-скъпите ястия в света    
ЛюбопитноИма ястия, които струват колкото имение в Бевърли Хилс. Едно от тях е плодова торта с 223 диаманта на нея. Тя е оценена на 1,65 милиона долара и се приготвя от видни готвачи по специална рецепта за цели шест месеца. Освен диамантите останалите съставки на тортата се пазят в строга тайна. Според майсторите, които я правят тя е подходяща за сватба или юбилей.

След него се нарежда сладоледът Three Twins, който е оценен на крупната сума от 60 000 долара. Ключовата съставка в този сладолед е топящо се парче ледник от връх Килиманджаро в Танзания. В цената на мелбата са включени самолетни билети до Танзания, престой в 5-звезден хотел, разходка в планината и сладолед на корем. Накрая всеки, опитал този сладолед, получава тениска, направена от органичен памук.

Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара. Той е смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове какао в света. Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка.

Ресторантът „Golden Gates“ в Бронкс, Ню Йорк предлага най-скъпите пелмени в света.В състава им, освен говеждо, свинско и месо от лос, влизат и жлезите на дълбоководната риба Curtius Flame Fish, наричана още рибата-факла. Благодарение на тази необичайна съставка, те излъчват извънземна синьо-зелена светлина, като в същото време са напълно безопасни за ядене. Цената на това удоволствие е 2400 долара за порция от 8 пелмена. Ако желаете, можете да си поръчате и порция от 16 пелмена и дори ще получите отстъпка – ще ви струват само 4400 долара.

В Малта може да се насладите на най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате е необходимо седмица преди това да я поръчате. Освен всички продукти необходими за пицата има още и бели трюфели.

Като говорим за скъпи ястия, не можем да пренебрегнем и хайвера от белуга-албинос, наречен „Алмас“. Този кулинарен шедьовър е изключително труден за намиране, тъй като се предлага само в Иран, само в златна кутийка и само срещу $2000 за 100 грама.

Хамбургер с говеждо месо отлежало в масло от трюфели

Разбира се, че има и най-скъп хамбургер в света. Той се предлага в нюйоркския ресторант "Serendi". Той струва 295 долара и сигурно ще попитате защо. "Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене, яйца от пъдпъдъци. Ако това ви се струва, че не е достатъчно висок разход за вашия хамбургер, ще получите и клечка за зъби покрита с диаманти.

Най-скъпата супа пък се предлага в лондонския ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате трябва да я поръчате пет дни по-рано. Тя е приготвена от месо от акула, миди, гъби японски цвят, морска краставица, пилешко, свинско и шунка. http://www.trud.bg

Родопчанин отглежда най-скъпата подправка в света

В Ботсвана откриха втория най-голям диамант в историята

Тези бедра ще бъдат застраховани срещу 21 милиона долара! (снимки)

Виждали ли сте кожена Skoda?

Най-скъпото вино е бургундско, бордото – на 18-о място

Коктейл за 24 000 долара е пуснат за продажба
Поръчайте си дюнер със злато за 1225 долара
НАЙ-СКЪПИЯТ АПАРТАМЕНТ Е В МОНАКО
Най-скъпите хотелски стаи в света

Най-скъпите подаръци на звездите

Най-скъпите вещи на света

„Розова звезда” стана най-скъпият диамант в света

НАЙ-СКЪПАТА ОГЪРЛИЦА В СВЕТА

Най-скъпите мъжки обувки в света (снимки)

Най-скъпите годежни пръстени в Холивуд

Вижте най-скъпите обувки в света!

Най-скъпите слънчеви очила

$12 500 за коктейл от злато и коняк

Най-скъпите компютърни мишки

Най-скъпата кафе машина в света

10-те най-скъпи коли, продавани някога на търг

Най-скъпият коктейл се бори за Гинес

Най-скъпите апартаменти в света

Най-скъпите ястия в света
Най-скъпият престъпник
Частните острови на милиардерите
Най-скъпите хотели са в Москва
Турция ще построи най-голямата джамия в България
Hublot показа най-скъпият часовник в света
Продадоха кутия с пури за 475 000 долара на фестивала в Хавана
Откриха кораб с първокачествен коняк
Най-скъпите ски хотели в света
Най - скъпата книга в света
Кои са най-скъпите марки в света
Руснак купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк
Най-скъпата катастрофа в света
Огромен жълт диамант бе продаден на търг за $11 млн.

 


Сходни връзки

1,65 милиона долара струва плодова торта с диаманти. Вижте кой са най-скъпите ястия в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди