изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:06 EEST
Потресаващи разкрития за фаталната компания "Флай Дубай"! Пилот от разбилия се самолет бил зверски преуморен (ВИДЕО)    
По света Историята с нарушенията в авиакомпанията Flydubai, чийто самолет се разби над Ростов-на-Дон, продължава да набира скорост. Един от действащите пилоти на компанията разказва анонимно пред телевизия RT за порядките, които царят в компанията.

Загиналият летец не е искал да пътува на рейса за Ростов заради преумора, става ясно от разказа на колегата му, който потвърждава твърденията за големи нередности на вече напуснал компанията пилот. 

Откакто той напусна, нещата се влошиха още повече. Управляващите компанията упражняват сериозен натиск върху пилотите. Между другото много летци просто заспиват във въздуха, но те не съобщават това на ръководството заради страха от санкции. 

Пилотите, които проговарят за подобни нередности, биват уволнени. Задължават ги да напишат заявления за напускане по собствено желание.  Компанията не уволнява служители, тъй като се страхува да не попадне в медиите или да бъде дадена на съд, разказва летец. Той обяснява и как е бил решен въпросът със заплащането, което влияе пряко върху работата на пилотите. 

"Не мисля, че умората е основната причина за катастрофата, но тя определено е била един от главните съпътстващи фактори. Вторият пилот е бил дотолкова изморен, че не е искал дори във въпросната вечер да ходи на работа. По думите на приятелка на жена му, с която мъжът си общувал, той споделил, че скоро ще му се родят близнаци и затова му трябват пари.

За разлика от American Airlines и United Airlines, където плащат независимо от разписанието на полетите, тук плащат само на действителен полет. За съжаление, пилотите летят изморени. Американците смятат, че е излишно да се рискува и затова уморените и болни летци остават на земята. А  Flydubai просто реже заплатите. Всички имат семейства и деца, и всички живеят в страна, където всичко е доста скъпо, заради което се налага финансовият фактор".

Сътрудник на компанията я обвини в излишни рискове и опити да се крие информация за предпоставки за катастрофи.

Моето разписание сега е по-добро, откогато и да е, но по принцип винаги е било напрегнато. За мен не е проблем да звънна в офиса и да кажа, че се отказвам от рейса, тъй като съм изморен. Но трябва да призная, че е имало случаи, когато съм летял и много изморен. Летецът трябва да взима решения бързо и точно, затова, когато дадена компания реши да изпрати изморен пилот в полет, тя създава съзнателно допълнителен риск и фактически си създава проблеми на себе си.

Flydubai явно е преминала разумната граница по този въпрос. Служителите отдавна коментират това в самолетите, в стаите за персонала и в баровете. В последно време буквално висеше въпросът какво трябва да се случи, за да спре това безумие. Но ако се съди по изявленията на компанията, тя се готви да скрие всичко, смята пилотът.  Критики към компанията валят и във Фейсбук групата на служителите, които настояват да бъдат наети на работа повече хора. Сега главният офис ще спре да се гордее с факта, че от всички авиокомпании, които използват Boeing 737, ние имаме най-малко пилоти спрямо бройката на самолетите, допълват служителите.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Потресаващи разкрития за фаталната компания "Флай Дубай"! Пилот от разбилия се самолет бил зверски преуморен (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди