изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:02 EEST
Сензационно разкритие: Папа Ноел потопил в кръв Брюксел и Париж!    
По света Кой стои зад пъклените атентати в Брюксел и Париж? Този въпрос измъчва Европа, която се тресе от кървавите удари на терористите. Отговорът търси и белгийското издание "Либр Белжик", според което ударите в двете столици са били планирани, координирани и насочвани от Папа Ноел или Дядо Коледа - 42-годишен брадат шишко, който играел ролята на "най-големия белгийски вербовчик" на млади джихадисти.

Истинското име на Папа Ноел е Халид Зеркани. Именно негово ДНК е открито по останките от втория взрив в залата за заминаващи пътници на летище "Завентем". Той е втория мъж с черната ръкавица, който бута количката отдясно на другия самоубиец Ибрахим ел Баркауи. Бомбаджията, създал взривните устройства е Наджим Лашрауи, който бил изпратен от Зеркани през 2013 г. в Сирия за обучение във военен лагер и за вербуване на други джихадисти за терористични групи в Европа.

Роденият в Мароко Халид Зеркани е вербувал лично двама от парижките атентатори - Абделхамид Абауд, главатарят на групата, убит при престрелка с полицията на 18 ноември в парижкото предградие Сен Дени. Вторият е Шакиб Акру - съсед на братята Салах и Ибрахим Абдеслам, който също загина заедно с Абауд, като се взриви на терасата в апартамента, където бяха обградени.

Белгийската полиция арестувала Зеркани през февруари 2014 и той бил обвинен като главатар на терористична организация. През юли същата година е осъден с още 29 души на 12 години затвор, но обвинението обжалва и настоява за по-сериозна присъда пред апелативния съд. Предстои той да вземе решение по казуса през следващите седмици. Неговият адвокат Стив Ламберт заяви, че той не се признава за виновен и също обжалва.

По време на процеса той самият разказа, че го кръстили Папа Ноел, заради навика му да дава щедри подаръци на младите ислямски радикали, които той вербувал като членове на улични банди крадци и перспективни джихадисти. По време на процеса станало ясно, че Зеркани набирал своите джебчии измежду младежи, които вече имали криминални досиега, като обикалял кафенета и заведения, около джамиите в Моленбек и измежду северноафриканските имигранти. Джебчията - терорист изпращал своите млади крадци да обират пътници и туристи по гари, паркове и магазини. С плячката от кражбите "Папа Ноел" изпращал доброволци от Европа на бойните полета в Сирия и Ирак.

На процеса един от свидетелите - Мохамед Карим Хадад, чийто брат бил изпратен да се сражава за "Ислямска държава" в Сирия, разказал, че Зеркани бил чиста проба мошеник, който манипулирал млади безработни араби, омайвал ги с религиозни мантри, но всъщност ги използвал да вършат престъпления в негова полза и превърнал идеята за джихадистите на исляма в доходен бизнес. Ислямът забранява и кражбите. Но "Папа Ноел" измислил хитроумна рационализация, за да формира своите банди-крадци: той казвал на своите джебчии, че те грабят и наказват "неверници" и че правели това "с тактическа цел".

Друг член на неговите престъпни групи - Юсеф Бумар (28) също разказал на съда, че Зеркани го насърчавал да краде багажа на пътници на гарите в Брюксел, че това било важно, за да подкрепят ислямската кауза. Той твърди, че престъпните банди на "Папа Ноел" наброявали между 30 и 40 души.

Наджим Лашрауи е бил любимец на "Папа Ноел" - негов послушник и дясна ръка, най-вече заради уменията си да прави бомби. Той го познавал още от малък и следял развитието му, след като съседи в квартал "Скарбек" го насочили къмм умното и способно момче още преди 8 години Той дори финансирал учението на Лашрауи в университета - тъкмо с цел да използва познанията му по електротехника за своя бизнес.

Зеркани прекарвал по цял ден в снекбара La Cage, известен още като "мечата клетка" на площад "Йожен Вербокховен" в "Скарбек". Любимо място му бил и съседния площад "Павилон" - две места, известни като предпочитани зони на наркодилърите. Източник от белгийската прокуратура споделил за сайта DH.be: "Досега нямахме преки доказателства за връзката между атентатите в Париж и терористичната клетка в "Скарбек". Сега вече тази връзка е безспорна". http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сензационно разкритие: Папа Ноел потопил в кръв Брюксел и Париж! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди