изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:52 EEST
Нечувано предложение: ДАЕШ обеща мир на Запада, ако спре бомбардировките    
Новини Бойци на "Ислямска държава" обещаха мир на Запада, ако спрат бомбардировките срещу цели на ИД в Сирия. Това предложение се съдържа във видео, разпространено от джихадистката организация, в което пак поема отговорност за атаките в Брюксел от вторник, при които загинаха над 30 човека, а около 300 бяха ранени. Подобно изказване и оферта се правят за пръв път, отбелязва белгийското издание La Derniere heure.

"Ислямска държава" пое отговорност за трите атентата на международното летище и на метростанция "Малбек" с писмено съобщение на френски и арабски, но сега разпространи и две видеа, съобщават белгийските издания. По подобен начин групировката действаше и при атентатите в Париж, при които бяха убити 130 души, а над 350 бяха ранените.

В първото видео джихадистите възхваляват атаките на френски език. Медиите отбелязват, че на него се вижда същият човек, който през февруари 2015 година заплаши с атентати Белгия и Франция.

До него друг джихадист наистина предлага мир на западняците в замяна на спиране на бомбардировките в Сирия.

Във второто видео се обяснява, че Белгия е станала цел на джихадистите заради това, че е член на НАТО и че участва в широката коалиция срещу "Даеш".

В същото време по-рано днес белгийският премиер заяви, че страната ще се включи в бомбардировките срещу цели на ИД в Сирия. Допреди година Белгия участваше в операцията срещу позиции на джихадистите в Ирак. 


„Ислямска държава“ публикува два пропагандни видео записа, в които поема отговорност за атентатите в Брюксел и заплашва отново Запада, съобщава Belga. Едното видео трае 7 минути и показва кадри от атентатите в Брюксел, а двама джихадисти говорят на френски език. Другият запис е 5 минути и е изцяло на арабски език. „Повече няма да търпим да живеем унизени и подчинени. Подчиняваме се само на Алах. Днес нашите братя ви накараха да вкусите от ужаса и вашите сърца потрепериха от страх. А кошмарът тепърва предстои. Знайте, че това, което следва, ще бъде още по-ужасно. Спомнете си моето послание отпреди година, когато ви казахме, че ще нападнем Париж и Брюксел. Успяхме и знайте, че имаме и други мишени и че сме решени да ги ударим“, казва във видеото джихадист на френски език, за когото белгийският вестник Le Soir твърди, че е Лотфи Аумьор, познат и като Абу Абадала ал Балджики, от град Вервие.

През февруари 2015 година той наистина заплаши Белгия и Франция във видео запис. В продължение на две години Аумьор е служил в белгийската армия. Между 2010 и 2012 година той е бил доброволец в медицинския корпус на армията, но е напуснал по собствено желание. Преди две години е заминал за Алжир, а оттам за Сирия.

Другият джихадист призовава западните страни да изтеглят войските си. „Ние, които сме тук, в халифата, ще ви дадем един съвет – реагирайте срещу правителствата си, които ви потопяват в хаос. Кажете им да изтеглят самолетите и войниците си. Тогава ще живеете в мир“, казва той на френски език. Двамата изразяват задоволство от „унижението“, което е било нанесено на „западния народ“. „Вие, които познавате доволния живот, забавленията, живота, в който бяхте потънали в безгрижие. Знайте, че това време е свършило. Вече сте настъпи времето на войната. Времето, в което кръвта ще рукне по улиците ви. Времето, в което ще виждате вашите най-скъпи хора да умират пред вас“, се казва в записа.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Нечувано предложение: ДАЕШ обеща мир на Запада, ако спре бомбардировките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди