изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:40 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 26.03.2016    
Ред и сигурност БЮЛЕТИН НА МВР - 26.03.2016


Продължават полицейските проверки на територията на цялата страна, предприети по разпореждане на главния секретар на МВР.
Варна. В рамките на предприетите полицейски действия на територията на града от снощи до този момент са извършени  проверки на 426 лица, от тях криминално проявени - 61. За извършени криминални престъпления са задържани 5 лица. Профилактирани са 15 сборища на наркомани.  Проверени са 18 увеселителни заведения, както и районите около тях за лица, ползващи охрана и ескортиращи автомобили. Констатирани са 2 нарушения – в първия случай е имало нарушаване на нощната тишина, а във втория – заведението е работело след регламентираното работно време. При проверките е установен и задържан младеж, който доброволно е предал на полицаите таблетка амфетамин, по случая е образувано бързо полицейско производство.  В рамките на специализираната полицейска операция служителите на „Пътна полиция” са проверили 243 МПС. Установени и задържани са четирима водачи, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. Срещу тях се водят бързи полицейски производства. Установени са 2-ма неправопособни водачи и други общо 34 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 18 акта и 16 фиша. Общо 109 са констатираните нарушения  по Закона за МВР, Закона за движение по пътищата и Наредбата за обществения ред на Община Варна по време на полицейската операция.

Пловдив. Голямо количество контрабандни цигари и тютюн е иззето в хода на реализирани вчера полицейски проверки срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки на територията на областта. Незабавно производство е започнато срещу 30-годишната М.Ф. от Пловдив. При инспекция в жилището й на ул. „Пордрумче” полицаи от Трето РУ открили и конфискували общо 22000 къса цигари без бандерол от различни марки. Жената е задържана за срок до 24 часа, уведомена е районната прокуратура. Същия ден контрабандни стоки иззели и служителите на реда в Асеновград при съвместни инспекции с представители на Агенция Митници. В апартамента на 61-годишната Г.Е. в квартал „Запад” проверяващите попаднали на 2240 къса саморъчно свити папироса и 8 килограма нарязан тютюн. Срещу асеновградчанката е образувано бързо производство.

Мъж от Първомай е заподозрян за кражба. В четвъртък в полицията в града се оплакал 84-годишен мъж. Обяснил, че от двора му е изчезнал велосипедът му. При предприетите действия е установен авторът на посегателството - М.А. /56 г./, с криминални прояви и осъждан. Срещу него е започнато досъдебно производство.
На 24 март т.г. чрез телефон 112 в Трето РУ постъпил сигнал за възникнал конфликт между работници в производствена база на Голямоконарско шосе в Пловдив. На място е изяснено, че при скарване помежду им А.П. /32 г./ нанесъл удари на 34-годишна жена. С полицейска заповед мъжът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по чл. 129, ал. 2, т.1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Наркотични вещества са иззети от петима пловдивчани в хода на специализирана полицейска проверка в четвъртък в областния град. 21-годишният криминално проявен И.Г. бил заловен от служители на Първо РУ с 0,152 грама амфетамин. Подобно количество от дрогата открили полицаи от Второ РУ в спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от Х.Н. /25 г./. Междувременно при претърсване в апартамента на Г.Г., на същата възраст, разследващи от Трето РУ иззели над 12 грама марихуана и около 11 грама амфетамин.  Същия ден на ул. „Златорог” служители на Шесто РУ установили, че криминално проявеният и осъждан М.Я. /36 г./ носи в себе си 0,047 грама хероин, а на ул. „Богомил” колегите им от Четвърто РУ иззели близо 45 грама амфетамин от 36-годишния Й.А.. По случаите са започнати  полицейски производства. Четирима от извършителите са били задържани за едно денонощие, а с прокурорско постановление Й.А. е приведен в ареста за срок до 72 часа. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 26.03.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди