изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:22 EET
Израелски геолог: Разполагам с неоспорими доказаталства, че Исус е бил женен и е имал син    
КоментариПрез последните дни един позатихнал спор е на път да се разгори с нова сила. Повод за възобновяването му е твърдението на израелски геолог и археолог, че е открил “неоспоримо доказателство”, което е на път да разпали с нова сила споровете за Христовото Възкресение и за  мястото за вечен покой на Исус.
061040 Ерусалим / Jerusalem008 Ерусалим / Jerusalem143 Назарет005 Ерусалим / Jerusalem







Талпиотската гробница, която в документалния си филм от 2007 година режисьорът Джеймс Камерън нарича "Изгубената гробница на Исус"

Доктор Айра Шимрон твърди, че е след извършването на поредица от анализи безусловно е доказал, че откритата през 1980 гробница, наричана Талпиотска, е фамилна и в нея са погребани семейството на Исус от Назарет – той самият, Мария Магдалена и техният син Юда.

Гробницата придобива световна известност, след като през 2007 година режисьорът на култови филми като “Аватар”, “Титаник” и “Терминатор” Джеймс Камерън създава документален филм за Талпиотската гробница, който е с недвусмисленото заглавие “Изгубената гробница на Исус”. В излъченият по каналите на “Дискавъри” филм се разказва за откритите в гробницата девет погребални саркофага (осуарии – урни, съхраняващи човешки останки), върху които специалистите разчитат надписи, гласящи “Исус син на Йосиф”, “Мария” и други имена, познати от Новия завет.

Осуарий от 1 век, открит в Талпиотската гробница Надписите и времето, от което датират погребенията, дават основания да се спекулира, че Талпиотската гробница пряко свидетелства, че Исус е бил семеен мъж, имал е дете, а наличието на останки в осуарият означава, че Възкресението никога не се е случвало.



Документалният филм на Камерън е посрещнат на нож – твърденията в него са отхвърлени като несъстоятелни. Според критиците на теорията за “гробницата на Христос” разчетените надписи по осуариите не могат да са солидно доказателство, тъй като имената са били много разпространени по онова време.

Сега 79-годишният доктор Шимрон, който мнозина наричат “йерусалимският Индиана Джоунс”, разказва пред New York Times за десети осуарий, в който според надписа са останките на “Йоан, син на Йосиф, брат на Исус”. Осуарият е притежание на частен колекционер и се твърди, че по време на разкопките през 1980 г. е бил откраднат от мястото на проучванията.



Според д-р Шимрон на този осуарий е изсечено "Йоан, син на Йосиф, брат на Исус" През последните години д-р Шимрон провежда изследвания на химическия състав на почвата, с която гробницата от Талпиот остава зарината през вековете. Точните данни все още не са публикувани, но Шимрон твърди, че “данните от анализите надминаха много очакванията ми”. Предстои публикуването им в реномирано специализирано научно списание.

Дори и резултатите от химическите анализи да доказват, че гробницата е останала непокътната през вековете, то все още е рано да се говори, че научната общност ще приеме без скептицизъм твърдението, че наистина това е гробницата на “семейството на Исус”.
http://historynakratko.blogspot.bg
 


Сходни връзки

Израелски геолог: Разполагам с неоспорими доказаталства, че Исус е бил женен и е имал син | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди