изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:09 EEST
Самоубийствен атентат разтърси Източен Пакистан (ОБЗОР)    
По светаАтентатор-самоубиец уби най-малко 65 души и рани други над 280, предимно жени и деца, в обществен парк в пакистанския град Лахор в неделя, удряйки в центъра на основата политическата база на премиера Наваз Шариф в провинция Пенджаб.
Взривът избухна на паркинга на популярен парк в късния следобед, на няколко крачки от детска площадка с люлки. Все още никой не е поел отговорност за взрива, който настъпи в оживен жилищен район по време на уикенда за Великден.


Полицията съобщи, че не е ясно дали атаката е съзнателно насочена към малкото християнско малцинство в предимно мюсюлманския Пакистан.
Спасителната операция продължава. Местните власти са призовали за помощ от страна на военните. Войниците са пристигнали на мястото и помагат при спасяването и осигуряването на сигурността. Спасителите твърдят, че взривът е избухнал близо до централната порта на парка. Загиналите и ранените биват откарвани в близките болници. Според лекарите, много от ранените са в критично състояние и се страхуват, че броят на жертвите може да се увеличи. Районът е отцепен.http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Самоубийствен атентат разтърси Източен Пакистан (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди