изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:16 EEST
Разследването сочи: Фаталният "Боинг" на "Флай Дубай" се разбил заради скандал в пилотската кабина    
По света "Къде летиш? Спри! Спри!", крещи командирът на втория пилот секунди преди удара в земята

Новата версия за страшната катастрофа с Boeing 737-800 на авиокомпанията, станала на летището на Ростов на Дон, е че машината се е разбила заради конфликт в пилотската кабина. Това съобщава «Коммерсант», позовавайки се на източник от разследването. Първоначалните данни сочат, че катастрофата е станала заради грешка на екипажа. Преди да се разбие самолетът, между пилотите става скандал. Командирът и помощникът му спорят как трябва да реагират, когато машината пада. Единодушното мнение е постигнато когато вече е късно - секунди, преди самолетът да се разбие.

Според новата версия трагедията се случва след опита самолетът да бъде вдигнат след неуспешното захождане за кацане. Единият от пилотите твърде силно насочва носа на самолета надолу. Машината рязко започва да губи скорост. След разшифроването на черните кутии се чува как командирът крещи на втория пилот: "Къде летиш? Спри! Спри!".

Всички опити да бъде вдигнат самолета довеждат обаче до разнобой в поведението на двамата пилоти. И двамата започват да правят различни манипулации, а в ситуация като тази инструкциите изискват синхронна работа. Единият от пилотите се опитвал да вдигне самолета, набирайки скорост, другият - първо да изправи носа на машината. 
http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Разследването сочи: Фаталният "Боинг" на "Флай Дубай" се разбил заради скандал в пилотската кабина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди